Jdi na obsah Jdi na menu
 


52.ročník turnaje dorostu

 

52. ročník dorosteneckého turnaje v Duchcově pro Trnku a Přibylovou.
Uplynulý víkend se uskutečnil již 52. ročník duchcovského turnaje dorostu. Za nádherného počasí se sjelo 19 děvčat a 16 kluků. Turnaj byl letos zařazen do kategorie C.
Tenisový klub Duchcov, který je jedním z nejstarších klubů i nadále čeká na zásadní rekonstrukci celého areálu. Nicméně 10 kvalitně připravených kurtů je dostatečným počtem i pro větší turnaje, které byly v Duchcově letos pořádány.
Turnaj dorostenců probíhal v režii prvního nasazeného hráče Přemysla Trnky z TC Mariánské Lázně, který neztratil v turnaji ani set. Ve finále přehrál Tomáše Rychteckého z TK Chomutov 6:4 a 6:1. Domácí hráči Luboš Bárta a Petr Rychecký se probojovali do finále čtyřhry, když v semifinále porazili Marka Naisara (Severočeská tenisová o.s.) a Ladislava  Vopata  ( LTC Panorama Teplice) 6:2,1:6,10:8. Finále pak bylo jednoznačnou záležitostí prvního nasazeného páru Trnka, Rychtecký 6:0 a 6:1.
Kategorie dorostenek byla vyrovnanější. První nasazená hráčka Klára Přibylová, která se vracela po těžším zranění (přetržený vaz v kotníku) obhájila své žebříčkové postavení a zapsala se do historie turnaje jako 52 vítězka. Loňské vítězství neobhajovala Markéta Trousilová.
Ve finále Klára porazila Markétu Patzenhaurovou ze Severočeské tenisové 6:3, 6:2. Neztratily se ani další duchcovské hráčky. Pavlína Šimonová skončila na raketě Patzenhauerové v semifinále v supertaibreaku 6:10 a stejně tak Lucie Reichertová ve čtvrtfinále 0:6,1:6.
Čtyřhra dívek byla v režii domácího páru Přibylová, Šimonová, když přehrály hráčky Kadaně Dvořákovou s Holkovou 6:3 a 7:5.

 

http://www.cztenis.cz/turnaj/316180/sezona/L11/vysledky

http://www.cztenis.cz/turnaj/416160/sezona/L11/vysledky

 

Náhledy fotografií ze složky Tenisová škola