Jdi na obsah Jdi na menu
 


A1/1 Turf Club

20. 5. 2009

 

A1/1 TURF CLUB

Turfa do Javornice přivezl v roce 1997 Míla Jakubec a hned

v sobotu 27.9. s ním jel zdejšího Huberta (pořádal Joska Štěpánek s JK Doudleby na starém hřišti za školou).

 Dědek, jak se mu později říkalo, slepý na jedno oko, dostihový vysloužilec právě z tohoto důvodu, se zde předvedl v plné kráse. Samozřejmě dostih velkých koní vyhrál a to proti němu šla celá Doudlebská dostihová ekipa:).

Dědek po hubertu samozřejmě v Javornici zůstal, a byl to osobní kůň Josky Stěpánka. Bojovali spolu na rodeových i skokových kolbištích.

 V roce 2002 jsme se jeli podívat do Lysé na Prvomájovou

a tam jsme si s Joskou plácli, že se na stará kolena svezem

v dostihu neregistrovaných a v roce 2003 jsme vyrazili.

My holky vyhrály a "Dědulové" tam vybojovali úžasné 3.místo

a nutno podotknout, že Turfík měl 13let a byl v poli nejstarší

a nandal to i mladým koním.

Začala na něm jezdit i Joskova manželka Šárka a když si konečně zvykla na to že Dědek je rychlý, začalo se jí to líbit a už jeho sedlo jen ztěží opouštěla. Vyjela si s ním také mnoho umístění na regionálních jezdeckých dnech.

My jsme s nimi v roce 2002 zažili tu nejkrásnější dovolenou v sedle, přejeli jsme Orlické hory ještě s dalšími kamarády a nocování pod širým nebem se svým koněm je nezapomenutelné.

Běhal dostihy, jezdil rodeo, skákal parkury a pak si v kroku

na louce špatně stoupl  a zlomil si nohu. Byl to super kůň

se vším všudy.

Obrazek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

"pro koníčkáře"

Adéla,17. 2. 2010 19:57

Co jsi zač, že soudíš druhé,koníčkáři?? Proč by se nechlubil? Ten kůň to běžel z radosti a ne z povinnosti. Vždyť o tom je celý vztah jezdce s koněm, vzájemné porozumění!!

Dědek

Irena Kosková,6. 2. 2010 12:24

Neznáš, nesuď drahý koníčkáři!! Dědek byl kůň s obrovským srdcem a láskou a ochotou ke všemu, s radostí běhal po kolbištích i po loukách, teď se jistě prohání i po nebeských pastvinách a vzpomíná na nás v dobrém. Byl to jeden z prvních koní, na kterém jsem seděla, byl to nepopsatelný zážitek a zůstane mi v srdci na vždy, jsem za to vděčná jemu i Joskovi.

Tím kůň neožije

Jasama,6. 2. 2010 12:21

Dohadama a negativníma až urážlivýma komentářema mi prosím pane koníčkáři nezahlcujte stránky,našim přátelům i nám, již odešel nějaký kůň - přítel. Tady se zakládá vztah kůň jezdec na partnerství a porozumění,nikdo tady ty koně nebere jako maso a ujišťuji Vás, že by stálo za to, aby jste Joskovu stáj nevštívil:)

odpověď na článek ,,to je hrůza"

Joska Štěpánek,5. 2. 2010 21:53

Chytrý koníčkáři,můžeš se ke mě kdykoliv přijet podívat,zdá se mi,že rozumíš koním asi jako někteří slavní ochránci zvířat,jen doufám,že se už umíš podepsat,nebo jsi se to ještě nenaučil?Tím začni než začneš někoho kritizovat!I já tě rád poznám.S pozdravem ,,Ať nám koně jdou"s loučím.Joska Štěpánek.

to je hruza

konickar,5. 2. 2010 13:49

Toho josku stepanka bych chtel videt jak folbluta po tom so si vsude uzil taha do Lysy . To se ma cim chlubit