Jdi na obsah Jdi na menu
 


Beethoven

12. 5. 2009

ČT BEETHOVEN *30.4.1997

v Libchavech u Jardy Čady

V létě 1997 ho i s matkou Brett zakoupila má kamarádka a po mém stěhování umístila koně jinam a časem prokrmila. V roce 1999 manžel sháněl koně, tak jsme jeli Béďu vykoupit.

Zažili jsme s ním mnoho super akcí, neboť Bedřich to byl "charakter". Nevíme, co to je, že by odmítal někam vkročit. Byl natolik rozvážný, že když jeli  v zimě vánicí a zapadli do zavátého příkopu, zůstal klidně ležet a počkal až manžel sesedne a vklidu s toho oba vyjdou.

Za pár let byl směněn za Marga www.rokytnice.cz/kuryr/hoku_cerven.pdf a následně prodán člence stáje, kde byl ustájen. Jezdili k nám na akce a tři roky kralovali distančnímu dostihu tříčlenných družstev. Po nastupujících zdravotních problémech byl kamsi věnován...

Nedávno jsme se dozvěděli, že do útulku ve Dvoře Králové.

Letos jsme o závodech mluvili s Péťou Čechovou, když tam umísťovala slepnoucího výborného rychlostkáře Griffita, že tam žádný takový kůň není:(

Ale naše stájová duše Irča tomu nedala pokoj a na krásných stránkách útulku našla, že Béďa má již nového majitele :)

www.utulek-bianka.cz/pribehy/beeth.html

 bianka.rajce.idnes.cz/Beethoven/

U nás - rodeo, westernové ukázky, putování, am.závody všeho druhu (v roce2002 s Markétou Rybičkovou překonali ve skoku mohutnosti 145cm),tahal,jezdili jsme s ním skijoring, vozily se na něm děti.

Obrazek

V roce 2003 s Radimem opět 145cm ve skoku mohutnosti.