Jdi na obsah Jdi na menu

Kameňák 3 (2005)

8. 5. 2019

kamenak_3_solich.jpg

Kameňák 3

Komedie

Česko, 2005, 101 min

 

Režie: Zdeněk Troška

Scénář: Zdeněk Troška, Marek Kališ

Hudba: Miloš Krkoška

 

 

 

Hrají: Václav Vydra nejml., Jana Paulová, Tomáš Lipský, Marek Vašut, Josef Laufer, Lubomír Lipský st., Jan Skopeček, Hana Čížková, Jana Andresíková, Marcel Vašinka, Richard Genzer, Monika Absolonová, Josef Carda, Miroslav Moravec, Václav Glazar, Dolly Buster, Eva Tauchenová, Jaroslava Tichá, Věra Tichánková, Petr Pěknic, Oleg Reif, Ladislav Županič, Lumír Olšovský, Anna Vejvodová, Karel Liebl, Pavel Pásek, Věra Kuchtová, Jana Panská, Zdeněk Kozák st., Magdalena Pivoňková, Martin Lukáč, Jiří Kohout, Jiří Laně, Michal Herzán, Rostislav Justin Valeš, Pavel Urbánek.

 

Obsah: 

A jsme znovu v Kameňákově. Den tu začíná jako vždycky, v ložnici Pepy a Vilmy. Jen výhled     z balkonu je té neděle pro Pepu překvapivý. Policejní náčelník k nemalému údivu zjišťuje, že    se do sousedství nastěhovala početná cikánská rodina a tak Vilma s Julčou musí neprodleně nastoupit na hodiny karate a bojových cviků. Jenže lekce s Oldou opravdu nejsou o sebeobraně. Za lordem a lejdy přijíždí z Anglie jejich syn Willy, který je otřesen milostným zklamáním se zahradníkem. Babka Nováková opustila tento svět, takže děda Novák je teď náhle bez kontroly. Kropáčkové sice vyschl modrý pramen, ale energie má stále na rozdávání. Lékařka Helena odjela s tělocvikářem na svatební cestu na Kypr. Jinak je vše téměř při starém.

Zajímavosti z filmu:

  • Natáčení probíhalo v Týně nad Vltavou. Filmovou píseň „Nevěřím“ v romštině „Na Pačav“ nazpívali Yvetta Blanarovičová a Hynek Tomm. Hudbu složil Miloš Krkoška a otextovali ji představitelé romských rodičů z filmu Ervín Olán a Ilona Ferková. Jedná se o první film série, který nezačíná sexem. Každý film série je zakončen stejnou skladbou.
  • Chyba ve filmu: Na začátku dne, kdy se hraje důležité fotbalové utkání je na obrazovce napsáno „neděle“. Během utkání lze současně zahlédnout datum zápasu 21. června 2004. Datum však připadá na pondělí.
  • Chyba ve filmu: Pacient v nemocnici pan Uzlíček (Zdeněk Kozák st.) má nad postelí napsáno své jméno a pod ní datum narození 1904. V prvním díle však povídal,  že bojoval v první světové válce. V té by mu však bylo 10 – 14 let, což odporuje jeho výpovědi. 
  • V jedné ze scén Vilma (Jana Paulová) pronese, že drží dietu, což doplní slovy: „A cítím se fajn“ přičemž ještě udělá specifickou pózu a gesta. Celá scéna je odkazem na reklamu na hubnoucí koktejl, v němž herečka Jana Paulová  účinkovala. V reklamě říkala stejnou větu i prováděla onu specifickou pózu.