Jdi na obsah Jdi na menu

Česká miss Iveta Lutovská pokřtila charitativní kalendář Itibo

20. 12. 2009

Česká miss Iveta Lutovská pokřtila 1.12.2009 svůj charitativní kalendář Itibo - Black and White

Česká miss Iveta Lutovská pokřtila 1.12.2009 svůj charitativní kalendář Itibo - Black and ObrazekWhite, který vznikl jako charitativní projekt pro mezinárodní humanitární organizaci Adra a její projekt Zdravotnické zařízení v Itibo. Hlavním kmotrem kalendáře se stal režisér Zdeněk Troška, který v Keni natáčel film Doktor od Jezera hrochů.

Díky natáčení filmu Doktor od jezera hrochů se štáb a herci seznámili s Alešem Bártou, managerem projektu v Itibo, který, stejně jako velvyslankyně České republiky v Keni, paní Gita Fuchsová, filmařům s natáčením v Keni, velmi pomohl. Část filmu se odehrává přímo v areálu nemocnice v Itibo.Obrazek

Na filmaře udělal Aleš Bárta i jeho projekt, který pomáhá nemocným v jedné z nejchudších oblastí Keni, takový dojem, že mezi sebou udělali pro Itibo sbírku, ke které se připojili a další jejich kolegové filmaři a přátelé.

Při křtu kalendáře Itibo – Black and White, předali filmaři panu Bártovi symbolický šek na částku 261.000 Kč, kterou věnovali na rozvoj Zdravotnického zařízení v Itibo.

Filmařská sbírka pro Itibo se i nadále rozrůstá – již den po předání šeku se částka zvedla na 278.000 Kč.Obrazek

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář