Jdi na obsah Jdi na menu

Slunce, seno, jahody 40 LET

431091299_381305114860783_7383952823368866573_n.jpg

 

Generacemi milovaná legendární komediální trilogie Zdeňka Trošky,  Slunce, seno se po 40 letech vrací na místo činu, přímo do jihočeských Hoštic. Stane se tak u příležitosti 40. výročí od premiéry filmu Slunce, seno, jahody, v sobotu 6. července. Hoštice se doslova přes noc převléknou do podoby, jak je známe z filmu aby opět přivítaly jak Zdeňka Trošku , tak i hlavní herecké hvězdy Jiřího Lábuse, Jaroslavu Kretsmerovou, Broňka Černého, Petru Pyšovou a dokonce i autora hudby Karla Vágnera.  Hoštice tak slaví 40let od premiéry filmu, který fenomén Slunce, seno a malebné jihočeské vesnice odstartoval, skutečně ve velkém stylu. 

 

Echt rodinným festivalem Slunce, seno 40 

snimek-obrazovky-2024-04-16-165223.jpg

 

Užijte si Hoštice přesně tak, jak je znáte z legendární filmové trilogie a zavzpomínejte na Škopkovi, Kelišovou, Blaženu, Vencu, Milunu nebo Šimona Pláničku a připomeňte si své nejoblíbenější hlášky, které už léty zlidověly. Festival Slunce, seno 40 se uskuteční na statku v Hošticích, hlavním centrem dění pak bude přímo JZD Hoštice, což už nyní slibuje jedinečný zážitek plný humoru, vzpomínek a neopakovatelně prožitého dne.       

 

Jednodenní festival Slunce, seno 40 už nyní slibuje neopakovatelnou zábavu a nabitý program v nefalšovaném jihočeském duchu! Návštěvníci se mohou těšit, jak na hlavní hvězdy, v čele se Zdeňkem Troškou, Jiřím Lábusem, Jaroslavou Kretschmerovou, Petrou Pyšovou, Broňkem Černým nebo Karlem Vágnerem, tak i na dokonalý červencový den plný slunce, sena a zážitků.

 

894d697a-aca1-4d0f-aa78-4d0801a63a2d_dam-urlplzmcm.jpgNa programu je například procházka po Hošticích, které se opět převléknou téměř do filmových kulis, řada by měla přijít i na komentovanou prohlídku vesnice s nespočtem zajímavostí a perliček z natáčení i života místních a k vidění budou rovněž velkoformátové fotografie herců a výstava fotek z natáčení.

 

Chybět nemohou ani soutěže ve stylu Slunce, seno. Zájemci si tak užijí a vyzkouší například hod holínkou nebo otepem slámy či sena, na řadu přijde i simulátor dojení a o neopakovatelný zážitek by se měla postarat, nyní již motorizovaná, postel staré Škopkové, se kterou bude možné jezdit po návsi. Součástí pestrého programu budou živá hudební vystoupení, filmové karaoke a samozřejmě dobré jídlo a pití. Vrcholem setkání se následně stane beseda s hlavními hvězdami filmové trilogie, jejich autogramiáda a večerní promítání filmu Slunce, seno, jahody.

 

PROGRAM

  • Komentovaná prohlídka Hoštic, dozvíme se i řadu zajímavostí
  • Velkoformátové fotografie herců
  • Výstava fotografii z natáčení
  • Zkouška hodu holinkou, otepem slámy nebo senem
  • Simulátor dojení
  • Neopakovatelný zážitek a to jízda v motorizované posteli staré Škopkové, se kterou bude možné jezdit po návsi
  • Živá hudební vystoupení
  • Filmové karaoke
  • Beseda s herci z filmu a režisérem Zdeňkem Troškou
  • Autogramiáda
  • Večerní promítání filmu Slunce, seno, jahody
  • A NESPOČET PLNO DALŠÍCH ZÁŽITKŮ

 

Oslava Slunce, seno slaví 40 let se koná 6.7.2024 od 10:00 hodin

Vstupné: 499 Kč

Děti do 120 cm mají vstup zdrama

Držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma (průvodce s řádnou vstupenkou).

Vstupenky v předprodeji zde ↓ 

https://www.ticketlive.cz/cs/event/slunce-seno-slavi-40-let-jzd-hostice-u-volyne-06-07-2024

UPOZORNĚNÍ:  Vstupenky na místě nebude možné zakoupit!