Jdi na obsah Jdi na menu

Devět let s Oficiálním fanklubem Zdeňka Trošky

20. 5. 2018

 

web1.pngPíše se datum 19.5.2009 a právě se dokončuje úplně první web Oficiálního fanklubu Zdeňka Trošky. Fanklub vznikl z myšlenky či nápadu: Fanoušek nebo člověk, který má rád tvorbu Zdeňka Trošky v té době neměl ještě takovou možnost si přečíst informace, které jsou na 100% pravdivé. Všude jen informace z bulváru. Dále se nabízela otázka, co vlastně vše na webu bude a nebude. To byly otázky, které se mi honily hlavou, když jsem vše tvořil. Původně se ale web a Fanklub začal rodit již 17.5.2009, jen samotné dva dny trvala tvorba webu, grafického designu, zpracování informací, které jsem měl v hlavě a v neposlední řadě také řešení práv na uveřejněné fotografie. I přes to se mi podařilo po 48 hodinách vše dát dohromady a poskládat web, který má hlavu a patu. Pamatuji si, že v květnu 2009 bylo krásně a web jsem tak tvořil za krásných květnových dnů na balkoně. Když se nad tím vším pozastavím, tak jsem si nikdy nemyslel, že se z fanklubu stane medium, že vás, fanoušků, bude taková masa: 19.800 lidí na jednom místě, kam se všichni rádi vrací, zapojují se do diskuzí a vzniká pomyslná početná virtuální rodinka. Vše vypadá tak krásně pink nebo chceme-li růžově. Ale ne vždy tomu tak bylo a je. Místo, kde jsme teď, jsme si museli vydobít, přesvědčit, že nechceme škodit ale naopak, rozdávat radost, nové poznatky, informace. Vždyť na webu www.zdenektroska.cz je tolik místa a tolik zákoutí o kterých si myslím nemá plno fanoušků ani tušení. Jaké to jsou, nepovím. Proč? Přece vás neošidím o to zkoumání a nalézání nových a nových informací. I když si někdo řekne jak můžu dojít na nové 11018636_10205042745781530_6541426295185115379_o.jpginformace, vždyť o tvorbě Zdeňka Trošky bylo řečeno úplně vše. Můžu s čistou hlavou říci, že nebylo. My jako fanklub se můžeme pyšnit i tím, že máme někde na webu (nepovím kde, každý zvídavý človíček si to najde sám) schované i obaly DVD z Ruska, Německa, který film dostal jaké ocenění, původní upoutávky, plakáty k filmům a jiné raritky popřípadě i zajímavosti k filmu.  Za 9 let působení jsme navázali spolupráci se společnostmi jako například Falcon.cz, eStranky.cz, nakladatelství NOXI, MagicBox.cz, popron.cz a plno dalšími. Máme i své fanklubácké placky s logem fanklubu, to proto, aby bylo jasné, kdo je náš český filmový král. Když si budeme hrát s čísly, tak v roce 2009 byla návštěvnost fanklubu 25 uživatelů denně. Postupně jsme pokořovali čísla jako 120 uživatelů denně a v roce 2013 to bylo cca 900 uživatelů denně. Dnes 19.5.2018 jsou čísla úplně jiná, třeba odběratelů na YouTube.com je 3334 a celkové shlédnutí všech videí, která na tomto kanále máme je 2 497 303. Ano skoro 2,5 milionů shlédnutí. Přitom jsme spustili YouTube kanál až o dva měsíce později a to 28.7.2009

 

Po čtyřech letech funkčnosti fanklubu jsem si k sobě přizval kolegu, spolupracovníka, kamaráda a přítele Tomáše. Tom má na starosti textovou korekturu a mimo to i komunikaci s vámi. Tím neříkám, že já nikoliv, ale je vás  opravdu velká přesila a už toho bylo a je na jednoho človíčka moc. Z Toma, se brzy stala moje pravo-levá ruka. Rychle se naučil orientovat na webu, samozřejmostí bylo i  důkladné proškolení, co se týče filmů a zajímavosti ze světa Zdeňka Trošky.

imag0269_burst001.jpg

 

Během těch let jsme našli dokonce i dvojníka Zdeňka Trošky, vyprodukovali i vlastní videoklipy. Jako první bylo Hoštice, jak je (Ne)známe. V té době, kdy video vzniklo jsme byly i mediálními partnery Veselice JZD Hoštice u Volyně. Video bylo velmi úspěšné, stříháni videa mi dalo pěkně zabrat. Druhé video bylo k pohádce Nejkrásnější hádanka, písničku nazpíval Vlastimil Horváth. Dokonce managment Vlasty o našem klipu psal na svém webu. K této písničce a pohádce nevznikl žádný oficiální klip.  Na toto video jsem zatím nejvíce pyšný. Můj oblíbený film z tvorby Zdeňka Trošky je Andělská tvář, ke kterému jsem také dělal video - To nejlepší z Andělské tváře. Na toto video jsem pyšný a to z důvodu, že je to dle mého názoru nejlepší film.

 

 

Odprezentovali jsme 7 filmů od návrhu až po premiéru na DVD. Byly to filmy: Doktor od jezera Hrochů, Čertova nevěsta, Babovřesky, Babovřesky 2, Babovřesky 3, Strašidla a poslední pohádka Čertoviny.  Naše mise stále nekončí, ba naopak, stejně tak, jak tomu bylo v případě oslav pátého výročí Fanklubu, kdy se uskutečnila dne 26.7.2014 akce Babovřesky v Hošticích, na které byl Zdeňku Troškovi předán za fanoušky Český lev, tak by jsme rádi i v roce 2019 při příležitosti desátého výročí Fanklubu uspořádali setkání fanoušků. Ale nepředbíhejme. To je ještě hodně daleko. Na co se můžete brzy těšit je soutěž o DVD a knížky, ale také nic ještě nebudeme prozrazovat. 

 

21414894_1397545460294178_4008901629555275764_o.jpg

Stále hledáme DVD s filmem Z pekla štěstí 1 a 2, kde jsou v bonusech nebo v nabídce anglické

titulky. Pokud toto DVD doma máte, prosím, ozvěte se mi na email info@zdenektroska.cz a do předmětu napište DVD Z pekla štěstí 1-2.

 

Milí fanklubáci. Chci vám všem moc poděkovat, že jste s námi takto dlouho byli a doufáme, že ještě hodně dlouho s námi na této cestě budete. Na příští rok, si pro vás připravím další výroční speciál, kde vám napíši ještě více informací než dnes.

Děkuji za podporu, našel jsem mezi vámi i pár kamarádů nebo spíše přátel. Děkuji admin Michal