Jdi na obsah Jdi na menu

Režisér Troška nevyloučil pokračování Kameňáků

2. 5. 2011

Jihočeský rodák, režisér Zdeněk Troška představil v sobotu večer jihočeském Týně nad Vltavou svou novou pohádku Čertova nevěsta. Jak prozradil divákům, není vyloučeno, že by mohl natočit další Kameňáky.

Čertova nevěsta měla u vltavotýnských obrovský úspěch. Děti v sále s napětím sledovaly děj rokokového příběhu, dospělí se smáli vtipům a narážkám, které režisér i jeho spolupracovník asistent a spoluscénárista Marek Kališ do děje zakomponovali.“Těší mne, že se lidé bavili a chodili za mnou s tím, že se jim pohádka moc a moc líbila. To je pro mne a nás všechny, kteří jsme na tom pracovali, ta největší odměna, ta největší cena,“ prozradil Zdeněk Troška.

Režisér do Týna přijel i s hercem Janem Kuželkou, který hraje poustevníka, a také střihačem Daliborem Lipským, synem slavného režiséra Oldřicha Lipského a synovcem herce Lubomíra Lipského.

Na divácké dotazy, co Zdeněk Troška chystá nového, odpověděl: “Není vyloučeno, že bychom jj.jpgtady v Týně opět mohli natáčet další Kameňák či Kameňáky. Dostal jsem před pár dny zcela seriózní nabídku od jedné společnosti, která sehnala peníze a o pokračování by velmi stála,“ podotkl Troška s tím, že by opět natáčel v Týně nad Vltavou a okolí. “Takže, třeba letos, třeba za rok tady zase budeme ve vašich ulicích běhat a točit zase nějaké ty bejkárny,“ dodal s humorem režisér.

Právě komedie Kameňák, které od roku 2002 do roku 2004 natáčel, se staly jedněmi z nejúspěšnějších a nejsledovanějších filmů v televizích za posledních několik let. “Na Slovensku to promítají stále, u nás taky. Lidi to prostě chtějí. Nikdy jsem neřekl, že jde o hlubokomyslné dílo, ale o blbiny pro zasmání. Jen se obávám, že moji kritici, kteří mě mají tak v lásce, by už další pokračování už nemuseli přežít,“ dodal Troška.

V zásobě má i další náměty, včetně několika pohádek a bude záležet jen na financích, zda a kdy se podaří je realizovat.

Od konce května až do konce června se Troška zúčastní několika festivalů v Rusku a v Kazachstánu a veze tam s sebou i svou novou pohádku Čertova nevěsta.