Jdi na obsah Jdi na menu

Jirka Pomeje opět u soudu kvuli filmu

25. 10. 2011

 

Jiří Pomeje (46) dnes zažívá hodně krušné chvíle. V noci na dnešek dle svých vlastních slov nemohl ani spát a nervozita na něm byla patrná na první pohled. Dnes v devět hodin ráno opět stanul u Obvodního soudu pro Prahu 2 kvůli svým dluhům za film Andělská tvář. Obvinění zní: Poškozování věřitele.

Za deset let má Pomeje za sebou 5 soudů a 98 stání. Nyní čelí obvinění, že způsobil Státnímu fondu na podporu a rozvoj české kinematografie v souvislosti s filmem Andělská tvář škodu zhruba 8 miliónu korun. Pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu až tři roky za mřížemi.

Do lavice sppi1_denik-galerie.jpgvědků usedla i jeho bývalá manželka Michaela Kuklová. V okamžiku, kdy byla povolána k výslechu, byla ze soudní síně na přání Pomejeho advokátky vyloučena veřejnost. Pomeje si nepřál, aby neunikly na veřejnost detaily z jejich soukromého života. Celých deset let, kdy se soudní spory táhnou, stojí Kuklová na straně svého bývalého muže. „Doufám, že to brzy dojde do zdárného konce ve prospěch Jirky, stojím si za tím, že v této kauze je opravdu nevinně. Nic neukradl, " nechala se slyšet herečka.

Soudní stání skončilo po více než čtyřech hodinách pro nedostatek relevantních důkazů bez jasného výsledku. Soud byl odročen na 13. 12. protože se nedostavili někteří svědci. "Soudní řízení bylo odročeno a bude se konat na mé narozeniny," prohlásil odevzdaným hlasem Pomeje, který se ke svému případu nechtěl více vyjadřovat.