Jdi na obsah Jdi na menu

Zdeněk Troška začne 24. května natáčet další Babovřesky

14. 5. 2013

540469_448984628445431_1549718401_n.jpgStatistika Unie filmových distributorů eviduje více než 606.000 diváků, kteří Troškův film zhlédli a v pokladnách kin nechali přes 82 milionů korun. Spolu se Slovenskem návštěvnost dosáhla 750.000 lidí, a to navzdory nepříznivému přijetí filmové kritiky. Babovřesky jsou tak zatím jediným kandidátem na Českého lva za divácky nejúspěšnější snímek.

"A tak krátce po Troškových šedesátinách se filmový štáb setká prakticky v nezměněné podobě - se stejnými tvůrci, stejnými herci a ve stejných lokacích," řekla Voláková ČTK. Milovníci klasických košilatých komedií tohoto filmaře se tak podle ní mají opět na co těšit - drb opět bude střídat drb, pomluva pomluvu.

"Když jsme začínali s natáčením prvního dílu, věděli jsme, že se to lidem snad bude líbit a budou se bavit. Nečekali jsme ale, že úspěch bude tak obrovský, a že si diváci i herci vynutí druhý díl. Já jsem za to nesmírně rád, to je moje největší odměna, můj největší Oscar, můj největší honorář - spokojený divák. S producentkou se budeme snažit, aby dvojka byla neméně veselá, ale i napínavá," komentoval přípravy režisér Zdeněk Troška, který se na scénáři podílel s asistentem režie Markem Kališem.

Tento filmař rád sbírá útržky ze života obyčejných lidí a přenáší je na filmové plátno. Jeho asi nejslavnější trilogie Slunce, seno… je toho po dobu třiceti let důkazem, při každé televizní repríze trhá divácké rekordy. Babovřesky 2 budou jeho dvaadvacátým filmovým počinem a desátou filmovou komedií.

Podle Volákové je "našlápnuto" k další trilogii - už ve scénáři se prý všichni dějově připravují na případnou "trojku". Voláková se jako producentka spojila se svou kolegyní Michaelou Flenerovou a nabídla spolupráci společnosti Nogup agency, s níž produkovala první díl. K dosavadním lokacím, kde se natáčelo, jako jsou Dobčice, Záboří, Pištín, Dřítěň, Netolice a Hluboká nad Vltavou, přibudou další. Konkrétně obec zapsaná na seznamu UNESCO - Holašovice a hotel Boží oko v Malých Chrášťanech. S premiérou se počítá 20. února 2014.