Jdi na obsah Jdi na menu

Troška jede do Afriky za hrochy, budou vystupovat v jeho novém filmu

23. 5. 2009

Troška jede do Afriky za hrochy, budou vystupovat v jeho novém filmu

 
Režisér Zdeněk Troška se vrhá na další film. Komedii Doktor od jezera hrochů ovšem nebude natáčet na české vsi, nýbrž v africké džungli. Na obhlídky do Keni odjíždí už v sobotu 9. května.
Zdeněk Troška v akci 

Zdeněk Troška v akci

 

Část děje filmu, jehož scénář vznikl na motivy stejnojmenného románu Miloslava Švandrlíka, se totiž odehrává v tropické Africe. Tam na hlavního hrdinu doktora Dobeška čekají strasti a pasti v podobě divoké zvěře, hadů a tropických nemocí.

Obhlídky k filmu Doktor od jezera hrochůObhlídky k filmu Doktor od jezera hrochů

"Ano, mohli bychom diváka obelstít záběry z některé z českých zoologických zahrad. Shodli jsme se ale, že si autor literární předlohy, Miloslav Švandrlík, zaslouží, aby natáčení těchto scén proběhlo v autentickém prostředí," prohlásil režisér Zdeněk Troška.

Doktor od Jezera hrochů - reprodukce z knihyPodle něj přitom právě nemocnice v Itibo, kam směřují, leží v lokalitě, která podobou jako by vypadla ze stránek předlohy. "Když jsme dostali k dispozici fotografie, okamžitě jsme se rozhodli, že se na místo vydáme osobně a uděláme obhlídky," dodal Troška, jehož štáb jede do Keni na.pozvání ředitele Humanitární organizace ADRA ČR Aleše Bárty.

A tak 9. 5. letí kameraman Asen Šopov, pomocný režisér Marek Kališ a zástupce produkce Kateřina Špůrová do Nairobi, kde se potkají s velvyslankyní Gitou Fuchsovou, která se o projekt zajímá.

Obhlídky k filmu Doktor od jezera hrochůDen poté přejedou do nemocnice v Itibo, která se nachází v Keni zhruba osm hodin jízdy od hlavního města Nairobi. Odtud budou dělat výjezdy do Národního parku, a to konkrétně k Jezeru hrochů a Jezeru růžových plameňáků. Zároveň se na místě dohodnou podmínky pro přímé natáčení, které proběhne na podzim 2009.

Natáčení filmu, který vzniká ve slovensko-české koprodukci, startuje 13. července a potrvá do konce prázdnin. Natáčet se bude v Praze, Nymburku, Bratislavě a právě v Keni.

Sandra Pogodová, Jaroslav Šmíd - z kamerových zkoušek filmu Doktor od Jezera hrochů Kristýna Nováková, Jaroslav Šmíd - z kamerových zkoušek filmu Doktor od Jezera hrochů

Ve filmu by si nakonec měli zahrát Jaroslav Šmíd, Eva Holubová, Markéta Plánková, Kristýna Nováková, Bob Klepl, Zuzana Bydžovská, Sandra Pogodová, Michal Novotný a další

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář