Jdi na obsah Jdi na menu

Nova a Markíza představily reality show Talentmania, čtvrtou porotkyní bude Adela Banášová

21. 5. 2010

Nova a Markíza představily reality show Talentmania, čtvrtou porotkyní bude Adela Banášová

Členové poroty připravované reality show Talentmania. Na snímku zleva: Zdeněk Troška, Alena Šeredová, Adela Banášová a Pavol Habera. (Foto: <a href=http://www.mediafaxfoto.cz target=_blank>© Mediafaxfoto.cz</a>)

 
Členové poroty připravované reality show Talentmania. Na snímku zleva: Zdeněk Troška, Alena Šeredová, Adela Banášová a Pavol Habera. (Foto: © Mediafaxfoto.cz)
 

Novou česko-slovenskou reality show s názvem Talentmania nabídne svým divákům na podzim televize Nova ve spolupráci se slovenskou televizí Markíza. Informoval o tom ve čtvrtek v Bratislavě ředitel Novy Petr Dvořák a ředitel Markízy Václav Mika.

Do projektu se mohou přihlašovat všichni lidé, kteří se zabývají něčím zajímavým nebo jsou talentovaní v jakékoli disciplíně. "Naším cílem je udělat skvělý projekt a také přinést něco nového na televizní obrazovky," uvedl generální ředitel televize Markíza Václav Mika.

Castingy budou probíhat od 24. května po České a Slovenské republice, a to například v Praze, Plzni, Zlíně, Ostravě, Českých Budějovicích, Olomouci, Liberci, Brně, Košicích, Nitře, Popradu, Lučenci, Žilině nebo Bratislavě.

Soutěžící budou následně rozděleni do osmi kategorií – Děti, Tanec, Cirkus, Comedy, Sólový zpěv, Skupinový zpěv, Hudební nástroje a Jiné. Tato skupina bude obsahovat všechna nezařaditelná, ale výjimečná vystoupení, která nepatří do žádné z předcházejících kategorií.

V porotě usednou modelka Alena Šeredová, zpěvák Pavol Habera, režisér Zdeněk Troška a moderátorka Adela Banášová. "Porota je výborná a za českou stranu jsme složení občerstvili úplně novými tvářemi, které přinesou vzruch a dostatečnou zábavu," řekl generální ředitel televize Nova Petr Dvořák.

Troška bude hodným  porotcem

"Ke spolupráci jsem byl požádán vedením televize Nova. Jednou mi zavolal Vítek Pokorný, jestli bych nechtěl jít do poroty. Váhal jsem, říkal jsem si, že určitě najdou mladší, hezčí a štíhlejší lidi, než je starý, fousatý Troška," žertoval režisér Zdeněk Troška, který zároveň pro agenturu Mediafax uvedl, že bude hodný porotce. "Budu soutěžícím dodávat sebevědomí a budu jim fandit. Jsem člověk, který dokáže ocenit um ostatních lidí," dodal Troška, který také uvažuje o tom, že pokud se mu nějaký soutěžící bude líbit, mohl by ho v budoucnu obsadit i do některého ze svých filmů.

Moderátorka Adela Banášová neusedne v porotě poprvé. "Jednou už jsem s Pavolem Haberou a Janem Krausem byla porotkyní talentové soutěže na Slovensku. Ze začátku jsem tehdy měla problém říci, co si myslím, ale poté si to člověk nějak ohraničí a řekne to na rovinu," řekla Mediafaxu Adela Banášová, která se těší na absurdní vystoupení. "Mám ráda bizardnosti divných lidí, kteří dělají něco hrozného a ještě jim to nevyjde," řekla Banášová.

Celým projektem Talentmania bude provázet moderátor Leoš Mareš. "Vždycky jsem moderoval sám, naopak loni jsem poprvé moderoval ve dvojici s Adelou, což byla pro mě nová výzva. Každopádně jsem rád, že se spolu opět potkáme," sdělil Mediafaxu Leoš Mareš, který si porotě myslí, že je velmi dobře složená.

O moderátorovi soutěže se vedla ještě před oficiální tiskovou konferencí řada spekulací, že by mohl Mareš moderovat obdobnou soutěž na konkurenční televizi. "Prima mi dala úžasnou nabídku, ale Nova tu nabídku dorovnala na 15 milionů korun, což je nabídka z říše snů. Televize Prima sice přišla s nabídkou ještě o pět milionů vyšší, ale v tu chvíli, kdy to Nova dorovnala, rozhodl jsem se loajálně vůči společnosti a televizi, která mi hrozně pomohla v mojí kariéře," řekl Mediafaxu Mareš.

"Když jsme tento projekt spouštěli, byl jsem trochu nervózní, do jaké míry bude atraktivní pro diváky. Spouštíme tady novou společnou show, na které pracujeme s týmem, který je prověřený a pořady tohoto typu umí dělat," řekl Petr Dvořák.

zdroj: http://mediafax.cz/kultura/3043483-Troska-Seredova-a-Habera-zasednou-v-porote-nove-souteze-televizi-Nova-a-Markiza-Talentmania