Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 100.výročí sloučení obce Hostěrádky-Rešov

oslavy-100.vyroci-slouceni-hosteradky-resov.jpgNáš sbor se významně podílel na oslavách 100.výročí sloučení obce Hostěrádky -Rešov.

Fotky najdete ve fotogalerii a stránkách obce Hostěrádky-Rešov

Náš sbor se významně podílel na oslavách 100.výročí sloučení obce Hostěrádky -Rešov.

Již v týdnu proběhl generální úklid hasičky, kterého se účastnilo 36 členů. Vše bylo uklizeno, umyto, případně vyhozeno do šrotu. V pátek se připravoval základ na guláš a v sobotu ráno se vařil, aby se mohl v poledne servírovat v sále KD.

V sobotu ráno jsme připravovali zázemí u KD a v 9.00hod již byli připraveni k slavnostnímu průvodu. Členové našeho sboru se průvodu zúčastnili ve slavnostních uniformách. Za doprovodu dechové hudby Zlaťanka jsme položili věnce k pomníkům obětem 1.a 2. světové války a nesli prapory obce a sboru dobrovolných hasičů. V průvodu nás podpořili naši kamarádi, hasiči ze Slovenska, obce Malženice, kteří ozdobili průvod svým praporem a také darovali naší obci dar k výročí. V průběhu oslav u i v KD členové a členky našeho sboru vydávali obědy a alkoholické i nealkoholické nápoje.

Program k 100. výročí probíhal také na hasičce, kde mladí hasiči předvedli požární útok a hasička byla otevřena všem občanům k prohlídce a malému občerstvení. Velmi příjemným  oživením oslav byl hasičský jeřáb HK 240 K7+L6, který ozdobil náměstí a obojživelné vozidlo – plovoucí transportér PTS 10 (pojme až 72 osob), který povozil po hladině rybníka v několika časových  intervalech několik desítek zájemců. Techniku zajišťoval Záchranný útvar HZS ČR  Hlučín.

Až v pozdních nočních hodinách, po velmi náročném dni oslav k 100.výročí sloučení obcí Hostěrádky-Rešov jsme se loučili s hasiči z Malženic i starostou obce Malženic Mirem Mackem.

Foto ve fotogalerii a na stránkách obce Hostěrádky-Rešov

 

oslavy-100.vyroci-slouceni-hosteradky-resov--27-.jpg         oslavy-100.vyroci-slouceni-hosteradky-resov--3-.jpg