Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odborná příprava na ŠVZ Zbiroh a HS Praha - Modřany

Ve dnech 8 a 9. 3. 2024 se JSDH Hostěrádky - Rešov zúčastnila školícího výcvikového programu ve ŠVZ Zbiroh a na HS Praha-Modřany.

article preview

Ve dnech 8 a 9. 3. 2024 se JSDH Hostěrádky - Rešov zúčastnila školícího výcvikového programu ve ŠVZ Zbiroh a na HS Praha-Modřany.

Dne 8. března proběhla návštěva HS Praha-Modřany, kde nás ředitel pražských hasičů brig. gen. Ing. Luděk Prudil a velitel stanice npor. Ing. Radek Kužiel seznámili s provozem a vybavením stanice. V objektu je hasičská stanice pro činnost zásahových jednotek, odbor ochrany obyvatelstva a pracovní prostor pro štáb HZS hl. m. Prahy. Ve druhé části objektu se nachází krajské operační a informační středisko – linka 150 a telefonické centrum tísňového volání 112. Stanice je také základnou pro potápěče sloužící u HZS hl. m. Prahy.

V sobotu 9. března se konal výcvik ve ŠVZ Zbiroh, prošli jsme několik výukových pracovišť -  polygon dopravních nehod, kolektorové podzemní šachty, ohňové kontejnery, výcvikové prostory pro práce s motorovou pilou, pracoviště chemické služby, vyzkoušeli jsme si zátěžový trénink na trenažérech a následně klecový polygon se simulací skutečných podmínek požáru. Na konci celého programu proběhla exkurze do Muzea požární ochrany a Záchranného útvaru HZS ČR Zbiroh.

Poděkování patří Slávkovi Bellovi, který celý program připravil a jeho manželce Daně, která se starala o kvalitní zdravé stravování během celého školení.