Jdi na obsah Jdi na menu
 


Horsfeathers Skate Cup 2006 - report

25.08.2006

Horsfeathers Skate Cup 2006 - report

Skatepark je umístěn v příjemném sportovním areálu, kde je ovál pro brusle, hřiště na beach voleyball, pak další cca tři hřiště, horolezecké centrum a další vychytávky. V momentu příjezdu právě probíhala kvalifikace jezdců do patnácti let, po které následovala kvalifikace jezdců nad patnáct let. Obě kvalifikace měli stejný průběh, představovací trik pro každého a pak jela celá skupiny čítající minimálně tři a maximálně pět jezdců. Druhá kola se obešli bez představovacích triků. Zřejmě díky časové tísni bylo zrušeno semifinále a do skupiny pod patnáct let postoupilo šest jezdců a do skupiny nad patnáct postoupilo jezdců dvanáct. Ve finále měl každý rider k dispozici minutovou jízdu a po ní se jel jam celé skupiny. Pak půlhodinový jam v minirampě, best trick a vyhlášení. Toliko k organizaci a k systému závodů.
Psal v úvodu, že v sobotu panovalo zničující vedro a ten den se musel nepěkně napakovat blízký stánek na soft drinkách. Skatepark jako takový, vypadá velmi dobře, jen se v něm vyskytly drobné chybičky. První byla sezónní a to, že byl celý plechový. Sluníčko jej dokázalo rozpálit jak plotnu u sporáku a velmi jsem litoval porotu sedící přímo na překážce a ta to do nich prala zespodu. Obdivuhodný výkon podávali jezdci, neb dopad na překážku se rovnal dopadu na žhavé uhlí. Skoro. Tou druhou drobounkou chybou byla absence nějakých zarážek u paty zábradlí na překážkách. Většina podjetých prken, kdy se skákalo z banku na schod tak končila mimo skatepark a náhodní kolemjdoucí byli nemile zaskočeni. Obzvláště když kolem prošla nevinná mladá slečna, kterých bylo v okolí jako máku. Přeci jen jsme v Čechách a tady prostě rostou. . . Zaujala mne jedna trojice mladých slečen, která se zřejmě s dopomocí deejaye cvičila na večerní afterparty. Nácvik byl zachycen a naleznete jej v galerii. Jejich výkon si zaslouží obdiv, neb to tak vydržely celý den. Další obdiv zaslouží speakr celého závodu Michal Čejka. Coby speakr zvládal svou roli velice dobře a jako bonus si ještě odskočil zazávodit. Klobouk dolu. Kromě svých skate skills zvládá i oděvní průmysl, což se dá na závodech Horsefeathers předpokládat. Nevím kde jinde bychom mohli slyšet hlášku: „Ten v tom raglánovém triku. . .“. Doposud jsem takový název neznal, ale po jeho vyslovení mi bylo jasné, že Michal se v tom malinko vyzná. Dalším zajímavým týpkem byl mr. Havlíček z Plzně. Jeho styl jízdy poněkud souvisí s jeho oblečením a najdete jej galerii. Triky dával sice podivné, ale jinak  věřím že je to v pohodě kluk.

 

Do finále pod patnáct postoupilo šest jezdců a to Michal Vrkoč, Petr Záškolný, Trégler Martin, Tomáš Stejskal, Matěj Šabata a Zdeněk Janoušek. Dlouhý rail zdolával jako jediný Michal Mrkoč a to boardslidem. Park měl ale nejvíc v noze Tomáš Stejskal, který vrátil bs kickflip over da hip, kicflip přes pyro, nollie bs over da hip, sw heelflip na banku, kickflip to fakie a při závěrečném nollie z plošiny minirampy si zlehka pošramotil kotník. Snad nic vážného.
Kompletní soupisku finále najdete v výsledcích. Jezdil v něm například brněnský Aleš Bindr a vracel svůj oblíbený bs nosebone přes pyro, 360 flip na schod a tamtéž i fs pop late flip. Cool. Dále kickflip přes pyro a určitě další triky, které mi utekly. Pražský Dan Kašpar měl najistotu fs boardslide z velkého railu, kickflip to fs boardslide a double kickflip na banku. Na fotku vrátil i bs liplslide z velkého railu, sice si šáhnul na zem, ale odjel. U Marka Močkoře jsem registroval kvalitní fs kickflip přes hip a Michal Coufal vrátil ollie late flip do schodu. Roman Špaček vracel na litry salad grind po grind boxu. Lukáš Vlček, plzeňský lokál, létal nad hipem v úctyhodné výšce a lítal v bs airu, kicflipu i v kickflip indy. Krom toho ještě létal u poroty v macatém fs airu. Na rovném railu vrátil bs tailslide ve výšce pasu. Filip „Hormon“ Sýkora vracel rock to fakie na extensionu, tamtéž blunt to fakie s grabem, 50-50 na velkém railu, crooked grind na velkém railu, fs to fakie nosegrind, ollie přes pyro, boardslide na velkém. Martina Nenkovského jsem si záměrně nechal nakonec. Velmi se mu zadařila finálová jízda, kdy vyslal do světa smith grind z velkého railu, boardslide z velkého railu, hardflip přes pyro, pop shoveit přes ypro, nosebone přes pyro a kickflip přes pyro. Grindy na menších railech nepočítám.
Po finále odevzdali rozhodčí body a začal jam v mini, kde se především obrušovali copingy a nad ně létal jen Aleš Bindr v nosebonech a Hormon v bonelessech. V mini se objevili i dvě plzeňské legendy. Cucman a Masorád. Oba to mají stále v noze a hlavně Cucman obrušuje hrany velmi zdatně.
Best trik byl pak jasnou záležitostí pro Aleše Bindra, který vyslal z funboxu bs kickflip nosebone přes vše až na zem.

 

Prvních pět v kategorii do 15-ti let:
1. Tomáš Stejskal
2. Michal Vrkoč
3. Matěj Šabata
4. Petr Záškolný
5. Martin Trégler

Kategorie nad 15 let:
1. Martin Nenkovský
2. Aleš Bindr
3. Filip Sýkora
4. Ota Fiala
5. Dan Kašpar
6. Lukáš Vlček
7. Michal Coufal
8. Michal Čejka
9. Švigo
10. Martin Hreha
11. Ondra Švarc
12. Marek Močkoř


Minirampa:
1. Filip Sýkora
2. Špáča
3. Oskar
4. Aleš Bindr
5. Michal Coufal
6. Masorád
7. Marek Močkoř
8. Cucman
9. Venca Musil
10. Martin Nenkovský
11. Honza Pivák
12. Petr Smolik

Pokud chcete víc tak to naleznete zde