Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školení členů SDH

9. 3. 2019

 Uplynulé dvě soboty byly pro některé naše členy ve znamení školení.

První z nich, školení hospodářů (pokladníků) SDH proběhlo v sobotu 9.3.2019 na hasičské zbrojnici v Malenovicích od 9:00 do 14:30. Za náš sbor se školení zúčastnily Hanáčková Jana a Hyblerová Gabriela.

Platná legislativa a návazné prováděcí předpisy kladou čím dál větší nároky na pobočné spolky z pohledu povinností předkládání různých přiznání, přehledů a výkazů, proto se vedení Okresního sdružení hasičů Zlín rozhodlo zorganizovat opět opakovaně školení pro pokladníky SDH a registrovaných okrsků.

Téma školení bylo: Právní vazby ve vztahu k účetnictví, Příjmy daňové / nedaňové, Výdaje daňové / nedaňové, Vedení jednoduchého účetnictví v programu Money S3, Instalace a nastavení programu (účetní program Money S3 pro neziskové organizace), Příklady účtování (pokladna, banka, faktury), Mzdy, Majetek, Účetní uzávěrka, inventarizace majetku a závazků a Tiskové sestavy - přehled o majetku a závazcích, daňové přiznání za rok 2018, atd...

Jelikož školení bylo velmi rozsáhlé, bylo všem účastníkům školení nabídnuto ještě doškolení a upřesnění potřebných znalostí, které naše členky rády využily a ve středu 13.3. od 16 do 21:30 strávily opět na hasičárně v Malenovicích.

Následující sobotu 16.3. se konalo na HZS v Otrokovicích školení strojníků Jednotek požární ochrany (V.kat.), tedy i naší výjezdové jednotky.
Tohoto se zúčastnili Aleš Maňásek a Tomáš Hanáček, kteří školení úspěšně zvládli.