Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajské kolo v PS 2016 - Hulín

6. 8. 2016

Dne 6.8.2016 se na stadionu v Hulíně konala Krajské kolo v PS, do kterého letos již počtvrté postoupily i naše ženy. Opět zde soupeřilo devět nejlepších týmů Zlínského kraje, za každý okres dva + obhájce loňského titulu. Za okres Zlín do byly ženy ze Slušovic a naše Pohořelanky.

Bohužel ihned první disciplína – štafeta 4 x 100 metrů jim nevyšla – upadl minimax a než byl znovu postaven, utekly cenné vteřinky, která naše družstvo nakonec odsunuly až na poslední deváté místo v této disciplíně. Výsledný čas 75,26 vteřiny. Složení štafety A: Beáta Sukupová (okno), Vendula Obadalová - SDH Tichov (břevno), Jana Forbelská (hadice), Lenka Krejčí - SDH Sazovice (PHP) - pád PHP až po odběhu po ustavení- musela se vracet (výsledný čas 76,17 s). Štafeta B, jejíž čas se započítával: Gabriela Hyblerová (okno), Kristýna Šilcová (břevno), Eliška Vítková - SDH Bohuslavice u Zlína(hadice), Klára Šůstková- SDH Šarovy (PHP)

 

Následovaly ženské stovky. V těchto už to bylo výrazně lepší a se součtem tří nejlepších časů 125,86 vteřiny to bylo zasloužené třetí místo v této disciplíně. Započítávaly se časy těchto  závodnic: Jana Forbelská, Vendula Obadalová, Lenka Krejčí, Klára Šůstková, Eliška Vítková, Beáta Sukupová, Kristýna Šilcová.

 

Na závěr přišly tradičně požární útoky, letos se jednalo jen o jeden pokus a o to více byla tato disciplína nevyzpytatelnější. Ne moc vydařeným časem 34,81 vteřiny na nástřikové terče si naše ženy připsaly dalších 5 bodů do celkového součtu pořadí.

 

Složení družstva na požární útok: koš- Gabriela Hyblerová, spoj- Petra Vendolská, stroj- Adéla Sukupová, béčka- Kristýna Šilcová, rozdělovač- Eliška Vítková, levý proud- Beáta Sukupová, pravý proud- Jana Forbelská .

 

Nakonec jim to vyšlo opět na celkové šesté místo, kterým obhájily loňský výsledek. Škoda však té štafety – letos by dopadly jednoznačně lépe. Ale nedá se nic dělat – je to soutěž – o tom by letos mohly povídat ženy z Vlčnova, které byly první ve štafetách i v jednotlivcích, avšak požární útok jim totálně nevyšel, byly v něm poslední a nakonec celkově třetí – tomu se říká zákon schválnosti, neboť běžně by měly na útoky dva pokusy a tento druhý pokus by mohly provést tzv. na jistotu, ale k tomuto již nebyla letos příležitost. Nakonec zvítězily ženy z Komárovic a budou reprezentovat Zlínský kraj na republice.

 

V každém případě našim ženám gratulujeme k dalšímu pěknému krajskému umístění a děkujeme znáborovaným ženám z dalších zlínských sborů za reprezentaci Pohořelic!