Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukončená sezóny 2016

24. 9. 2016

Dne 24.9.2016 proběhla podruhé v naší historii ukončená sezony. Letos jsme ji uspořádali v Pohořelicích na asfaltovém hřišti pod rybníčkem v zámeckém parku. Počasí oproti loňsku vyšlo opravdu na jedničku. V parku byl příjemný chládek, dá se řici, že jsme tam nikoho nerušili a nikdo zase nás J Vše začínalo obědem ve 12 hodin – měli jsme připravený guláš s chlebem a jedli jsme přímo na asfaltové ploše, kam jsme si přivezli pivní sety, nainstalovali aparaturu s reprodukovanou hudbou a vše pustili přes elektrocentrálu, která si spokojeně vrčela nahoře, u trnkových sadů. Pozvaní byli samozřejmě všichni členové a kamarádi sboru, včetně Komárovjáků, u kterých jsme soutěžili vloni. Komárovjáci letos svojí účastí moc nepodpořili a přijeli jen tři – ale to nevadí, rádi jsme je viděli!!!

 

Po obědě následovalo rozlosování – byli jsme rozděleni do šesti družstev, kdy v každém byly dvě ženy náhodně doplněné muži – celkem soutěžilo 26 drsňáků a drsňaček, Milan Zelík byl rozhodčí a organizátor akce a dále jsme měli přibližně 10 diváků a fanoušků.

 

Pro všechny bylo připraveno 9 disciplín, ve kterých družstva bojovala o co nejlepší umístění. Disciplíny: střelba ze vzduchovky, puzzle + hledání cesty + rozdíly, koloběžka, hod míčkem do tlamy, běhací pexeso, hod diskem a dalšími pomůckami do terčů, pouta, skok v pytli a kimovka. Konečný součet všech pořadí určil celkové vítěze. První tři místa byla oceněna medailemi. Soutěžilo se zhruba od 13.30 do 18:00 hodin, přičemž se mohli závodníci občerstvovat dle libosti pivem (měli jsme naražený sud), nealkem a dále rauty, které nám holky dopoledne krásně připravily.

 

Po náročném a bojovném odpoledni jsme rychle všechno uklidili, přemístili se již za stmívání ke zbrojnici, kde byly připraveny další rauty a kde také proběhlo vyhlášení výsledků. Na šestém místě – Lemry líné - 42 bodů (Adéla Sukupová, Gábina Hyblerová, Jan Pecha, Pavel Bartuněk a Jakub Horák), páté místo – Chitřý – 40 bodů (Karla Maňásková, Jana Forbelská, Teodor Stránský a Aleš Kalčík), čtvrté místo – Ševci – 33 bodů (Beata Sukupová, Andy z Machové, Richard Ševeček a Václav Sklenařík), třetí místo – Mlaďoši – 27 bodů (Petra Vendolská, Lada Konečná, Tomáš Láník, Marek Šiška), druhé místo – Topíci – 25 bodů (Lenka Pechová, Denisa Maňásková, Mira Bičan a Lubomír Hanáček), první místo – Kaštani – 20 bodů (Kristýna Šilcová, Aneta Maňásková, Jan Landsfeld, Víťa Horák a Vašek od Gábiny Hyblerové).

 

Po vyhlášení výsledků následovalo překvapení – které se vlastně v průběhu dne stalo již veřejným tajemstvím – a to ohňostroj. Následovalo posezení v garáži ve zbrojnici s hudbou, až do ranních hodin J J J  Na Komárově tento den večer hrála cimbálovka, kam jsme byli samozřejmě pozváni. Jenže, když se to ve zbrojnici tak pěkně rozjelo, tak už se nikomu nikam nechtělo – příští rok to dopadne určitě zase nějak zajímavě J