Rychlý rybízový koláč s drobenkou
Rychlý rybízový koláč s drobenkou: 500g rybízu, 500g polohrubé mouky, 250g cukr krystal, 250g másla-hery, 100ml mléka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva.
Z mouky,cukru a másla připravíme drobenku. Odebereme čtvrtku do jiné mísy a do zbytku přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva. Na plech dáme pečící papír, nalijeme na to těsto, které rozetřeme az do krajů, poklademe na něj rybíz ( může být i jiné ovoce ), podle sladkosti ovoce můžeme ovoce ještě posypat troškou krystalového cukru a posypeme zbytkem drobenky. Při 180-200°C pečeme tak 25-30min. Jestli je koláč hotový zjistíme špejlí. Pokud se na ní těsto nelepí, tak je to hotové. Dobrou chuť.