Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční vystoupení s dětmi 2010

Vánoční  vystoupení dětí ZŠ a Vilémovského chrámového sboru

 

Jen krátce k uveřejněné fotografii skupiny dětí divadelního kroužku ZŠ ve Vilémově v kostýmech, které použily při třech vystoupeních v době adventu v minulém roce (2010).

Děti ze ZŠ ve Vilémově, vedené paní učitelkou Jitkou Kopřivovou, sehrály Vánoční příběh. Pěvecký sbor ZŠ ve Velkém Šenově, vedený učiteli manžely Lohnickými, nacvičil za podpory Vilémovského chrámového sboru pěknou skladbu pana Igora Heinze  „Dětskou mši vánoční“.

Po společné generální zkoušce, která se uskutečnila 14.prosince 2010 ve Velkém Šenově, bylo již provedení této vánočního vystoupení maličkostí. To se uskutečnilo poprvé dne 18.12.2010 v kostelíku ve Vilémově, který byl zaplněn do posledního místečka. Na závěr promluvil k přítomným i P. Jacek Kotisz, který pozval přítomné na vánoční bohoslužby. Také bylo milé pořádání peněžní sbírky pro dvě rodiny, které byly postiženy totální ztrátou bytů při velkém požáru bývalého kina v Lípové. Repríze další se uskutečnila v pondělí 20. 12. 2010 v kostele ve Velkém Šenově, kde promluvila paní Petra Petrášová. Kostel byl také plný rodičů a známých, těch co vystupovali.

Naposledy společně tyto soubory vystoupily v Centru  setkávání v Dolní Poustevně (rekonstruovaná stavba bývalého evangelického kostelíka), i zde se sešlo dosti posluchačů, převážně přespolních. Úvodní slovo a poděkování účinkujícím pak měla p. Lucie Englerová ,“kastelánka“ tohoto kulturního zařízení….

Pomalu, ale jistě se spolupráce divadelního kroužku ZŠ školy ve Vilémově, který vede paní učitelka J.Kopřivová, se sborem stává tradicí. Nesmím zapomenout ani na Hudebníky šluknovského výběžku, malý orchestr, který rád spolupracuje s Vilémovským chrámovým sborem a jeho dirigentkou MUDr. Markétou Englerovou a rovněž varhaníkem Mgr. Patrikem Englerem. Mimochodem - samotný chrámový sbor slavil v roce 2010 již 18 let úspěšné práce všech členek a členů. Doufejme, že bohulibá práce všech, jak dětí a jejich učitelů, tak zpěváků a muzikantů bude i v dalších letech pokračovat k radosti nás všech.

 

 

                                                 Antonín Tobiška

 

V Dolní Poustevně  L.P. 4. ledna 2011