Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Pro získání starobylého vzhledu používáme techniku zlacení nebo patinování. Touto technikou můžeme zdobit různé materiály např. dřevo, sádra, kov a další materiály

Pro patinování a zlacení slouží zkrášlovací barvy, které se nanášejí pomocí štětce a můžete jimi natírat i kreslit vzory. Zkrášlovací vosky, které se nanášejí a leští hadříkem, patinovací základy, jež lze kombinovat se zkrášlovacími  vosky i barvami k docílení patiny, zlaté listy či stříbrné listy v plátech pomocí kterých snadno vytvoříte efekt přirozené oxidace mědi a bronzu. Zkrášlovací barvy i vosky jsou dostupné v několika odstínech zlaté a ve stříbrné barvě a velmi pěkně kryjí v jediné vrstvě i na tak problematických površích jako terakota, keramika.

Nejdříve na povrch naneste jako podklad vrstvu patinovacího základu. Jakmile tato vrstva kompletně zaschne, tak pomocí štětce (nebo prstu) aplikujte vybraný odstín zkrášlovacího vosku. Ten začněte ihned leštit pomocí kousku měkké látky a nepřestávejte, dokud skrz neuvidíte vrstvu s patinovacím základem. Vrstvením a leštěním vosků různých odstínů, můžete vytvořit originální a vysoce dekorativní patiny.

Zkrášlovací vosky mohou být ředěny ředidlem Gédéo, patinovací základy vodou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář