Muž, který slouží u pořádkové policie, podle obžaloby inzeráty podával prostřednictvím internetu jak ze svého domova, tak i ze služebního počítače. Důvodem byla osobní pomsta ženě, se kterou se nepohodl ohledně nákupu ojetého auta.

Martin Štefek v roce 2007 koupil od jednatřicetileté ženy osobní automobil. Po čtyřech měsících ji kontaktoval s tím, že jí chce auto vrátit, protože s ním není spokojený. Žena ale od kupní smlouvy nechtěla odstoupit.

Auto zpět po měsících nechtěla

„Začal mi vyhrožovat, že mi zničí život,“ popisuje Jana svůj neuvěřitelný příběh. Poté, co policistovi dala jasně najevo, že si auto zpět po tak dlouhé době nevezme, rozhodl se jí podle obžaloby znepříjemnit život.

Umístil několik inzerátů a mužům, kteří odepsali, poslal vášnivé e-maily s osobními údaji ženy, adresou její restaurace a fotografiemi neznámých nahých žen. „Začali mi volat chlapi, kteří se dožadovali sexu, někteří dokonce chodili i za mnou do restaurace, kterou jsem provozovala v Mikolajících,“ vzpomíná mladá žena.

Osobně přišlo padesát mužů

„Osobně za mnou bylo asi padesát chlapů, telefonátů bylo minimálně tři stovky. Všem jsem vysvětlovala, že někdo zneužil moje údaje, byli ale i takoví, kteří to nemohli pochopit. Bylo to opravdu velmi nepříjemné,“ dodává.

Když zjistila na internetu, že jako kontakt je u inzerátů uvedena stejná e-mailová adresa, z jaké policista vedl korespondenci při jednání o koupi automobilu, oznámila žena záležitost policii.

Tvrdil, že inzeráty podávala manželka

Obžalovaný nejprve zapíral a poté, co byl seznámen s důkazy, začal tvrdit, že inzeráty podávala jeho manželka, která ho podezírala z nevěry. Podle státního zástupce jde ale zcela účelovou obhajobu. U soudu Štefek odmítl vypovídat.

Hlavní líčení pokračuje výslechy dalších svědků a pravděpodobně bude odročeno.