Jdi na obsah Jdi na menu
 


A je to v pérdeli pane hrábě...

16. 11. 2009

Použil jsem hlášku z filmu Tajemství hradu v Karpatech,která asi nejlíp vystihuje mé aktualní pocity...Přečetl jsem si totiž článek v Prostějovském večerníku ze dne 9.11.2009 o Zelené energii v regionu,kde se mimo jiné píše:

Doslova bombou však je připravovaná výstavba sluneční elektrárny v katastru Víceměřic.Tady zaberou fotovoltaické články 30 až 40 hektarů z části obecní půdy,zčásti soukromého majetku osob.Zařízení bude největší v republice a v plném provozu by mělo být ještě letos.(!!!!)

"Jedná se o velice výhodný pronájem.Přínos dvou milionů do obecního rozpočtu po dobu 25 let není nijak zanedbatelný.Navíc zde najde práci 8 až 10 zaměstnanců,což je pozitivní pro zaměstnanost v regionu",uvedl starosta Víceměřic Antonín Dostálík.

Tento článek mne teda dost zaskočil.Sleduji práci našich zástupců celkem dost a NIKDE jsem neviděl nějaký návrh na projednávání o elektrárně na Kozlově v takovém rozsahu... Když si to tak promítnete,tak tahle rozloha je celý Kozlov od kolejí až někam k Poličkám... Tenhle megaprojekt úplně změní ráz krajiny kde žijem... k HORŠÍMU. Holt náš náčelník o co je menší o to více se chce zviditelňit.Existoval na to takový pěkný výraz o budování KULTU OSOBNOSTI a vidím že to asi platí... když oni pět ha tak já čtyřicet,když oni jeden rybnik tak já víc jak v jižních čechách... atd atd...

A naši stařešinové mu to asi schválili....Věřím tomu že peníze do rozpočtu jsou třeba.ale opravdu to bude tolik?Vždyť tolik hektarů snad ani obec nemá...

Když jdete od Nezamyslického nádraží,naskytne se vám nádherný pohled na Víceměřice,na Kozlov, na Vinohrádky,prostě nádherný kout přírody.Teď už neuvidíte nic. V odlesku zrcadel které se budou půldruhého km tyčit na horizontu...A tak si potom jen tak jako já můžete povzdychnout......

.......A je to v pérdeli pane hrábě....

                                             Váš  BURDA.

                                                           

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

anooo

BOB,27. 12. 2009 21:41

TOLIK ZRCADEL NEMA ANI GOTT.ASI PAN STAROSTA NEUMÍ POČÍTAT.
DNES JSEM PROŠEL SVODNICI.HRUZA.FOTOGRAFOVÉ FOTTE.ABY ZA 50 LET BYLO VIDĚT CO SE TU DĚLO.MÍSTNÍ FOTOGRAF MÁ VÁŽNĚ CO DĚLAT.

njn

maja,11. 12. 2009 20:12

Když vidim cestu od USP po palenovce kolem bříz tak by člověk brečel.Já to vidím tak.Cizí, přistěhovalé člověk vládne rodákum.