Jdi na obsah Jdi na menu

Ocenění knihovny

Příspěvky

Kamarádka knihovna počtvrté

kamaradka-knihovna-2012.jpg

 
7. 6. 2013 | | Rubrika: Ocenění knihovny

Kamarádka knihovna 2010

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR a Klub dětských knihoven SKIP vyhlašují 3. ročník soutěže o nejlepší knihovnu pro děti (= oddělení pro děti ve veřejné knihovně) s názvem
Kamarádka knihovna
 
A my jsme mezi deseti nejlepšími !!!
 
3. 5. 2011 | | Rubrika: Ocenění knihovny

OKNA - O KNihovnických Aktivitách - 2011

7. a 8. dubna 2011 „jsem odlétla“ s motýlem Emanuelem u příležitosti 100. výročí narození Václava Čtvrtka na celostátní soutěžní přehlídku zajímavých a originálních knihovnických besed o V. Čtvrtkovi a jeho díle OKNA (O Knihovnických Aktivitách).
Nultým ročníkem byla zahájena tradice každoročních obdobných přehlídek věnovaných významným spisovatelům, literárním dílům, žánrům ad. Soutěžní přehlídku organizoval Klub dětských knihoven SKIP s cílem prezentovat a ocenit nejlepší besedy pro děti a mládež v knihovnách, které by se měly stát zdrojem inspirace pro ostatní knihovny. Přehlídka proběhla v Knihovně Václava Čtvrtka v Jičíně. Práci soutěžících hodnotila pětičlenná mezinárodní porota, ve které byli zastoupeni knihovníci a pedagogové se zaměřením na dramatickou výchovu a český jazyk. Po dvoudenním klání, kdy 8 knihovnic pracovalo před diváky a porotou s místními dětmi, které neznaly, cenu diváků převzala z rukou starosty Jičína Ing. Martina Puše novopacká knihovnice Lenka Macháčková a hlavní cenu přehlídky hořická knihovnice Stanislava Najmanová. Naše knihovna získala čestné uznání za pořad Povídání s motýlem Emanuelem. Na základě tohoto vystoupení jsme byli osloveni dramaturgyní Památníku národního písemnictví v Praze o vystoupení pro děti při příležitostí dvoudenních oslav Mezinárodního dne dětí v Praze. Motýl Emanuel tuto nabídku přijal a společně s dětmi – makovou panenkou, Křemílkem a Vochomůrkou pojedeme do Prahy.
 
3. 5. 2011 | | Rubrika: Ocenění knihovny

Kamarádka knihovna 2009

V 2. ročníku o nejlepší dětskou knihovnu se naše knihovna opět dostala mezi nejlepší.

Mezi nejlepšími dětskými knihovnami byly:

Městská knihovna Dobříš

Městská knihovna Slavoj Dvůr Králové nad Labem

Městská knihovna Havířov

Knihovna města Hradce Králové

Městská knihovna Kamenice nad Lipou

Městská knihovna Louny

Obecní knihovna Mokrá

Městská knihovna Nová Paka

Městská knihovna Sedlčany

Městská knihovna Nová Paka

 
 
 
 
 

 

 
 
 

 
9. 3. 2010 | | Rubrika: Ocenění knihovny

Kamarádka knihovna 2006

V roce 2006 byl vyhlášen 1. ročník soutěže o nejlepší dětskou knihovnu Kamarádka knihovna. Do finále postoupily: Městská knihovna Nová Včelnice, Správa kulturních zařízení města - Městská knihovna Kamenice nad Lipou, Knihovna Matěje Josefa Sychry Žďár nad Sázavou, Městská knihovna Tišnov, Knihovna Bedřicha Beneše Buchlovana Uherské Hradiště, Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm, Městská knihovna Havířov, Městská knihovna Krnov, Městská knihovna Nová Paka, Městská knihovna Sedlčany, Městská knihovna Louny.

1. místo: Městská knihovna Tišnov

2. místo: Městská knihovna Sedlčany

3. místo: Městská knihovna Havířov

 

Naše knihovna získala čestné uznání.

Zvláštní ocenění za mimořádně obětavou osobní práci s dětmi v obci získala naše knihovnice Marie Davidová.

 
10. 4. 2008 | | Rubrika: Ocenění knihovny