Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reportáže 2009

 

Habrovany 20.6.2009

Naše vyškovská liga v požárním útoku měla své další pokračování a to na fotbalovém hřišti v Habrovanech. Pořadatelé oproti  dvěma předchozím ročníkům, otočili trať požárního útoku naopak, což bylo pro soutěžící příjemným překvapením, protože přece jen trať byla z mírného kopce dolů. Občerstvení i ceny pro soutěžní družstva měli pořadatelé zajišteno na jedničku. Nakonec se docela umoudřilo i počasí, a tak nic nebránilo tomu začít soutěžní klání. Jako první se na start soutěže v kategorii mužů, jak to již bývá zvykem, postavili domácí Habrovany. Po velmi pěkně rozběhnutém útoku se časomíra zastavila na hodnotě 20,02 s ,jen škoda většího prostřiku levého proudaře, pravý terč byl sražen již v čase 18,89s což jistě stojí za zmínku. Nakonec z toho bylo pro domácí borce 6.místo v celkovém pořadí. Chybovala i obě dvě družstva Drnovic.  „‘Ačko“ zaváhalo na spojích a s pozdějším výběhem obou proudařů i rozdělovače to stačilo s časem 19,82s jenom na bramborovou medaili. „Béčko“se s velkým prostřikem na pravém terči se zařadilo hned za svoje kolegy z A týmu s časem 19,95s. Další pěkně rozběhnutý pokus,předvedly Tučapy A. Nebýt prasklého „béčka“ u prvního spoje mohl být výsledný čas výrazně lepší,ale myslím že kluci byli nakonec spokojeni ,protože levý terč se Karlovi podařilo srazit posledním zbytkem vody v hadicích a zastavit tak časomíru na hodnotě 19,52s což stačilo na celkové třetí místo. Naopak perfektní a bezchybný útok předvedly Topolany. Po velmi vyrovnaném sestřiku časomíra ukázala čas 18,58s .Topolanským hasičům to prostě „sedlo“ a za své vystoupení v Habrovanech brali zaslouženě druhé místo. Jako poslední v kategorii mužů se na start postavili Hodějice a opět jsme byli svědky perfektně provedeného útoku,rychlá voda z mašiny,dobře roztažené dopravní vedení a vyrovnaný sestřik proudařů,znamenal pro Hodějice čas 18,49s a s tím i konečné první místo v soutěži. Za zmínku ještě stojí,že na stroji za Hodějice startovala vypůjčená strojnice z Hodějického družstva žen a na rozdělovači se nám představil, dnes už bývalý proudař Drnovic A Pavel Čtvrtníček,no zkrátka jak říká pan Bejlek,kdo umí,umí...: -)Myslejovice, Ivanovice A i B,Kučerov, Tučapy B ,Dražovice a další předvedli v Habrovanech své standartní časy, tím ale nemyslím ,že by tyto družstva nemohla v příštích soutěžích zamíchat pořadím na předních místech ,nebo dokonce i na „bedně“!V kategorii mužů jsme viděli,ze sedmnácti startujících družstev  jen jeden neplatný pokus,který patřil hasičům z Orlovic.                   

Kategorii žen odstartovaly taktéž domácí Habrovany, ale naději na lepší čas jim zhatil nedotažený pravý proud a tím i veliký prostřik, tak domácí holky zůstaly s časem 36,06 téměř na samém dně výsledkové listiny. Velikou smůlu si v Habrovanech vybraly holky z Kobeřic. Velice slušně rozběhnutý útok jim překazilo rozpojené „béčko“ od rozdělovače, ale předvedly velké odhodlání a svůj pokus přesto dokončily. Jejich snahu ocenily potleskem desítky diváků u trati.  Pěkné útoky, alespoň z mého pohledu předvedly Šaratice a Velešovice, i když jejich časy nebyly nijak závratné, ale myslím ,že na začínající týmy si vedly dobře. Ne moc povedený útok zaběhly holky z Dražovic,ale i tak braly třetí místo s časem 21,71. Mají určitě na víc a měly  by se pokusit navázat na loňské výkony.Pěkný pokus předvedly Ivanovice B, škoda jen většího prostřiku levé proudařky. S časem 20,70 jim patřila druhá příčka. Ženskou kategorii suveréně ovládly Drnovice A. Pěkně rozběhnutý útok, rychlý a vyrovnaný sestřik proudařek znamenal čas 19,59s, a tím i  zasloužené první místo. Neplatnými pokusy skončily útoky Hodějic, Ivanovic A a Tvarožné . Soutěž v Habrovanech se nám tradičně líbila a za rok se budeme těšit znovu.

 

Hlubočany 27.6.2009

            VC OSH Vyškov pokračovala svou čtvrtou soutěží a to v Hlubočanech na návsi. Do sobotního  parného odpoledne se do  Hlubočan sjelo 28 družstev mužů, a 12 družstev žen. V Hlubočanech bylo vše dobře připravené a tak po nástupu a poradě se přistoupilo k plnění disciplíny požárního útoku. Jako první šli na start domácí a s časem 19,52 otevřeli serii časů pod 20 vteřin. Jejich čas nakonec stačil na 6. místo. V tomto klání padli tři osmnáctky a to družstvu z Žernovníku, kteřé po bezchybném útoku neponechalo nic náhodě a s časem 18.15 zvítězilo, další družstvo ze Starého Lískovce – sport ukončilo svůj pokus s časem 18,55 a družstvo z Jabloňan „A“  dalo čas 18,78. Pěkný čas se podařil borcům z Myslejovice a to čas 19,22 a konečné 4 místo. Družstvo z Drnovic „A“ s časem 19,31 obsadilo 5 příčku, 6 místo patřilo domácím , 7 místo s časem 19,76 získalo družstvo z Habrovan. Našemu družstvu „A“ se nedařilo a po hrozivě vypadajícím pádu levého proudaře   při výběhu ze základny dosáhlo času 27,53 a skončilo na celkovém 20 místě. Vcelkovém pořadí VC ztrácí 6 bodů na družstvo Drnovic  “A“ . Družstvo „B“ po vodě na jistotu a s novým strojníkem  dosáhlo času 19,92 tento čas stačil na 8 místo.  Družstva Mokrá, Topolany, po drobných chybách obsadili 9 a 10 místo. Ostatní družstva dala  své standartní časy.

V kategorii žen se hodně chybovalo a tak s pěkným časem 21,36 zvítězila děvčata z Radslavic,  druhá příčka patřila děvčatům z Drnovic družstvu „A“  s časem 21,82,  třetí příčka patřila domácím děvčatům z Hlubočan s časem 22,32. Dalším družstvům děvčat se moc nedařilo, chybělo jím to pověstné štěstí a tak  jim držme palce ať se jim v dalším klání daří.

Na závěr každé kategorie bylo umožněno družstvům, která budou reprezentovat okres na krajském kole, aby si zaběhla čas na soutěž do Topolan. Soutěž měla rychlý spád, po skončení následovalo rychlé vyhlášení výsledků a tradiční tombola. Další soutěž bude za týden v Topolanech. 

  

 

Topolany 4.7.2009 

Velká cena okrasu Vyškov pokračovala svou další soutěž a to v Topolanech. Do Topolan se do parného slunečného odpoledne sjelo celkem 25 družstev mužů a 11 družstev žen. Soutěžilo se na travnatém hřišti se základnou na asfaltové cestě, zázemí soutěže – občerstvení a ceny pro soutěžící dobré. Nelepšího času zde v Topolanech dosáhlo družstvo domácích a to po pěkném výkonu s časem 18, 86 si udrželo prvenství až do konce Druhou příčku získali borci z SDH Myslejovice s časerm 19,22, třetí místo Drnovice „A“ s časem 19,24, na čtvrtou příčku dosáho družstvo z Habrovan s časem 19,38. Naše družstvo „A“ získalo 5 místo s časem 19,74, mašina netlačí budeme muset s tím něco podniknout naš „B“ tým s novým borcem na rozdělovači, kterému neklaply spoje tak jak by si představoval a tak si svůj výkon peprně okomentoval a bylo z toho NP. Další družstva chybovala tak dosažené časy tomu odpovídaly- více ve výsledcích.

V kategorii žen kralovali po pěkném výkonu děvčata z Hodějic s časem 19,68, druhé místo získala děvčata z Drnovic a to družstvo „A“ s časem 20,45 a třetí místo získala děvčata z Kobeřic s časem 20,92, méně se dařilo Dražovicím chybičky byly na sacím a čas 22,38, Rdaslavice 5 místo a šesté Hlubočany. Na dalších místech se dost chybovalo a tak se časy tlačily hluboko pod 25 vteřin. Za týden se sejdeme v Kučerově.

 

 Kučerov 11.7.2009

Do Kučerova zavítalo celkem 23 družstev mužů a 13 družstev žen.Svažitá travnatá trať lákala k rychlým časům ale opak byl pravdou . Zde v Kučerově se nejvíce dařilo Drnovicím „A“ které získaly první příčku s časem 19,22, dařilo se i Myslejovicím „A“ s časem 19,27 a druhé místo, třetím místem překvapily Drnovice „C“ s časem 19,67, čtvrté místo získalo družstvo z Jabloňan „A“ páté místo opět Myslejovice a to družstvo „B“ 6 příčka patřila domácím Kučerovu

Který měl nejrychleji sražený terč s časem 17,83 dále následovaly Topolany , Ivanovice „A“, Hlubočany a další, více ve výsledkové listině. Našim družstvům se opět nedaří po seřízení stroje nám oběma družstvům popraskaly hadice a tedy NP.

V kategorii žen kralovala opět děvčata z Hodějic s časem 18,58, druhá příčka patřila děvčatům z Dražoovic s časem 19,01 a 3 místo putovalo do Ivanovic „A“ s časem 19,97. Více opět výsledková listina.

 

Velešovice 18.7.2009

Vyškovská liga v požárním útoku se nám pomalu přehoupla do své druhé poloviny a pokračovala již svým sedmým dějstvím ve Velešovicích. Původně plánovanou soutěž na fotbalovém hřišti zmařilo nepříznivé počasí ,a tak podmáčená trať přesunula závodníky na nepříliš oblíbenou úzkou asfaltovou trať do kopce. Navíc už od začátku soutěže to vypadalo,že na nás ve Velešovicích spadne pár kapek deště, ale o tom později. Soutěž odstartovala netradičně na asfaltovém povrchu kategorie mužů, z důvodu účasti některých soutěžních družstev žen na soutěži v Miroslavi. Jako první se nám představili domácí, ale chyba na pravém proudu je stála mnoho cenných vteřin, a tak domácí skončili až na samém dně výsledkové listiny. Jako druhý se nám představil jeden z favoritů -Tučapy A. Pěkně rozběhnutý útok se ale bohužel nepodařilo dokončit, po chybě levého proudaře. Jako další z favoritů startovaly Topolany, které měli nakonec štěstí. Po chybě tentokrát na pravém proudu získaly čas 21,96s,který jim nakonec stačil na zisk patnácti bodů do celkového hodnocení ligy. Se startem asi osmého týmu se spustil obávaný déšť, který postupně zesiloval.Proto se mokrá trať a nasáklé hadice samozřejmě podepsali na dosahovaných časech. Nakonec před startem družstva Drnovic A byla soutěž hlavním rozhodčím přerusena, protože to už ve Velešovicích lilo jako z konve. Až se déšť trošku umírnil, soutěž mohla pokračovat, Drnovicím to ovšem moc nepomohlo, nezapojené „béčko“ na rozdělovači znamenalo velkou ztrátu a nakonec z toho byl další neplatný pokus. Nedařilo se ani Myslejovicím a tak skoro všichni favorité byli z kola ven. Soutěž ve Velešovicích tak trochu nečekaně ovládly Ivanovice na Hané A s výsledným časem 19,99s. Na druhém místě s časem 20,83 skončilo družstvo Starého Lískovce SPORT a na třetí příčce skončilo družstvo z Hodějic s časem 21,22s.

Dlouho se mezi rozhodčími diskutovalo zda bude v soutěži pokračovat kategorie žen, protože nepřestávající déšť situlaci děvčatům značně komplikoval. První verdikt rozhodčích zněl, „nepokračovat“, ale po následné dohodě s pořadateli svoje rozhodnutí změnili a tak měla děvčata v soutěži pokračovat jen o ceny a poháry od pořadatelů, nikoli o body do celkového pořadí VC. To už ovšem některé týmy z Velešovic odjely což mně přišlo trochu nefér. Ke startu se tak nakonec postavilo jen pět ženských družstev.Mokrá trať do kopce neslibovala nijak rychlé časy,ale přesto byly týmy děvčat odhodlané,se s těžkou tratí porvat.Na prvním místě se po dlouhé době umístila děvčata z Hoštic-Heroltic s časem 25,71s.Na druhém místě se s časem 32,85 umístily domácí Velešovice,což bylo pro ně jistě úspěchem.Bronzová medaile putovala do sousedního okresu Brno a to děvčatům z Tvarožné,za čas 35,26s.Nepříliš oblíbená „bramborová“ medaile zůstala děvčatům z Radslavic a to za čas 79.07s.Neplatným pokusem skončil útok družstva děvčat z Hodějic,při kterém došlo k nepříjemnému zranění levé proudařky,při kterém musele dokonce zasahovat i záchranná služba.Naštěstí vše dopadlo dobře a závodnice byla po vyšetření propuštěna do domácího ošetřování.

 

    Tučapy-UH 19.7.2009

Tak jako každý rok tak i letos jsme zavítali do družební vesnice Tučapy okres Uherské Hradiště, kde jsme se zúčastnili soutěže zahrnované do seriálu VC OSH Uherského Hradiště.. Na soutěž nás doprovázeli i fanoušci, kteří za námi přijeli autobusem, který zajistil náš sbor.Mimo nás reprezentovali okres Vyškov ještě družstva mužů a žen z Hodějic.

Na start jsme šli z druhé pozice a věřili jsme, že sérii NP pokusů z VC Vyškova se nám podaří prolomit. Po odstartování na základně vše klaplo tak jak má takže výsledný čas 18,23 stačil nakonec na 2 místo. 1 místo získali borci z Vések po podaném protestu a opakovaném startu s tím, že je rozhodila hudba při startu. Připadá mi trochu podivné, že když se na útoku něco nepodaří tak jak má, a to se může stát i družstvu, které patří ke špičce ligy UH mezi které Vésky určitě patří, svádí se takové zaváhání na něco úplně jiného než na to, že každý může udělat chybu, i ten nejlepší. Družstvo mužů z Hodějic získalo po chybě na savicích 5 místo s časem 19,40. V kategorii žen se na prvém místě umístnila děvčata z Petrova s časem 20,03, druhá příčka patřila děvčatům z Hodějic s časem 20,76 a třetí místo putovalo do Kunovic s časem 21,29.

Po soutěži následovaly hry a soutěže jako v přetahování lanem a pití piva načas, mezi borci z Tučap UH a Tučap u VY. Přetahování lanem lépe zvládli borci z Tučapy VY a v pití piva zase lépe domácí. Na soutěž nás jako každý rok doprovázeli fanoušci, které jsme svým časem nezklamali.

 

Dražovice 25.7.2009

Do slunečného odpoledne na náves do Dražovic přijelo změřit své síly celkem 25 družstev mužů a 13 družstev žen. Protože je v Dražovicích asfaltová trať tak jako první na start šla kategorie žen. V této kategorii kralovala děvčata z Hodějic , která s časem 18,93 získala 1 místo, druhá příčka s časem 19,39 patřila děvčatům z Dražovic a třetí místo putovalo do Ivanovic na Hané s časem 20,93. Čtvrté místo získalo družstvo děvčat z Drnovic a páté místo patřilo děvčatům z Hlubočan. Dále následovaly družstva děvčat z Hoštic Heroltic, Velešovic, Kobeřic u Brna a Dražovice B. S neplatnými pokusy skončila děvčata ze Šaratic, Radslavic a Tvarožné.

V kategorii mužů si první místo po bezchybném útoku odvezlo družstvo z Drnovic „A“ s časem 18,84, druhé skončilo družstvo z Hodějic s časem 19,24, a třetí místo putovalo do Ivanovic na Hané s časerm 20,11. Standartní čas předvedlo družstvo z Hoštic Heroltic 20,15 a čtvrté místo. Na pátém místě skončili borci z Kučerova s časem 20,97. Nedařilo se našemu družstvu Tučapy „A“, které po chybě na rozdělovači útok nedokočilo a tedy NP – prokletá letošní sezóna , nedaří se, zatím sbíráme samé NP. Družstvo „B“, které muselo pro útok použít zásahový rozdělovač, který nesedl Borisovi a byl z toho čas 46,62 no aspoň bod., Nedařilo se i Topolanům tak jak by si představovali, Myslejovicím „B“ a družstvům z Drnovic „B“ a „C“. Časy ostatních nevybočily ze svých průměrů. Uvidíme za týden v Hodějicích, jak se bude všem dařit.

 

Hodějice 1.8.2009

Hodějcká náves v parném odpoledni přivítala celkem 13 družstev žen a 26 družstev mužů. Své sily jako první změřila družstva žen. Nejvíce se dařilo domácím, kteří nasadily laťku opravdu vysoko a s časem 17,96 zvítězily. Druhé místo s časem 19,68 patřilo děvčatům z Miroslavi, třetí příčka s časem 19,73 patřila děvčatům z Ivanovic, a čtvrté místo si odvezla děvčata z Kobeřic s časem 20,89. Méně se dařilo děvčatům z Drnovic, Dražovic a Hlubočan.Velešovic a Tvarožné a Habrovan. S neplatnými pokusy skončila děvčata z Radslavic, Hoštic Heroltic a Šaratic.

V kategorii mužů se dala očekávat bitva ale nakonec bylo vše trochu jinak.družstva, která vedou ligu chybovala tak bude boj o body probíhat až dokonce všech závodů. První místo si po protestu odvezli Vésky s časem 18,19, druhá příčka putovala do Mistřic s časem 18,4O a třetí místo získalo družstvo z Drnovic „B“ s časem 19,01, čtvrté místo domácí Hodějice „B“ s časem 19,08, Ivanovice na Hané „A“ páté místo 19,36, Myslejovice „B“ 19,61 a Kučerov 19,7 těmto družstvům se daří a své výkony závod od závodu zlepšují, Naše družstvo Tučapy „A“ svůj pokus rozběhlo dobře, ale nezapojená proudnice na pravém proudu znamenala čas kolem 38 vteřin ale sundaná přilba u Jirky během útoku, po přiznání rozhodčímu znamenala NP a tak zatím máme víc NP jak pohárů. Družstvo „B“ svůj pokus také dobře rozběhlo ale velký tlak z mašiny obrátil proudaře na bok byl z toho čas 23,92 a 17 místo. Vůbec se na tak rychlé trati hodně chybovalo a tak pořadí je takové jaké je tak snad se to zlepší za týden v Myslejovicích.

Celou soutěž bohužel poznamenal protest za nesportovní chování, víc se k tomu nebudu vyjadřovat, protože jsem u těch jednání nebyl a tak bych jen chtěl říct všeobecně, že rozhodčí (jakýkoliv) by si měl na 100% za svým rozhodnutím stát, protože jakmile jen trochu připustí pochybnost – tak toho využije protistrana. Až bude někdy později probíhat proškolení rozhodčích měly by se tyto situace důkladně rozebrat, bez emocí, aby se tyto sporné momenty příště neopakovaly a tak se zvýší kvalita rozhodčích. Vyškovské ligy se účastním již bezmála devět let a za tuto dobu se udělalo spoustu práce a celá úroveň ligy se posunula hodně dopředu a tak by se nemělo usnout na vavřínech a pokračovat dál vždyť je neustále co zlepšovat.

Je pravdou, že nešťastné vystoupení Tondy při vyhodnocení rozjitřilo emoce a jako rozhodčí by takto vůbec neměl mluvit ale největší korunu tomu dalo vystoupení některých členů družstev, kdy sprostá slova létala jako z kulometu a to před diváky. Toto by se nemělo stávat poškozuje nás to všechny v očích přihlížejících diváků a fandů. Ještě na závěr dokončeme zbývající závody dle směrnic a pravidel a bez emocí a z chladnou hlavou.

Myslejovice 8.8.2009

Myslejovická louka hostila další pokračování Velké ceny Vyškova v požárním útoku.Na strartu se nám představilo 21 družstev mužů a 10 družstev žen.Soutěž byla odstartována v podání domácích borců z Myslejovic A časem 20,67s,nebýt vetšího prostřiku proudařů mohl být výsledný čas daleko lepší.Nakonec z toho bylo pro domácí „áčko“ jen desáté místo.Jako druhý,se hned po domácích představil další z favoritů a zároveň jeden z nejvetších smolařů letošní sezony Tučapy A.Jejich pokus byl vemi pěkně rozběhnutý,avšak prostřik levého proudaře je stál cenné desetinky a tak se Tučapy A nakonec umístily s časem 19,28s na celkovém čtrtém místě.Bramborová medaile kluky pochopitelně moc netěšila a byla slabou náplastí na předchozí serii neplatných pokusů.Jeden dílčí úspěch však mohy Tučapy slavit a tím byl nejrychleji sražený terč v čase 17,76s.Nedařilo se ani vedoucímu týmu VC Drnovicím A nezapojené céčko na rodělovači znamenalo,letos již druhý neplatný pokus této sezony.Pokud to myslí kluci z Drnovic s obhajobou vítěztví ve VC vážně,měli trošku zabrat,protože na zada jim začali z velké blískosti dýchat Topolany.Ty předvedly v Myslejovicích celkem pěkný útok a s časem 19,25s braly třetí místo a 20 bodů do celkového hodnocení ligy.Na druhém místě se v kategorii mužů umístily Domamyslice ze sousedního okresu Prostějov s časem 19,03s.Nejrychlejší útok dne v mužské kategorii však předvedli Hodějice a s časem 18,55s braly zaslouženě první místo.Další pěkný útok předvedli Habrovany,po delší době se také zadařilo Dražovicím.S neplatnými pokusy odjížděli ze soutěže již zmiňované Drnovice A a Jabloňany z okresu Blansko.

Kategorii žen odstartovaly Ivanovice na Hané A a svým pokusem nasadily ostatním týmům laťku v podobě času 19,47s,ktrerý se nakonec ukázal jako vítězný.Druhé místo patřilo děvčatům z Drnovic s časem 20,03s škoda jen většího prostřiku pravé proudařky,protože levý terč bys sražen již v čase 18,92s.Na třetím místě se možná trošku nečekaně umístila děvčata z Hoštic-Heroltic s časem 24,16s.Chybovali favorité,Dražovice na pravém proudu,Hodějice zase pro změnu na produ levém.V ženské kategorii jsme byli svědky tří neplatných pokusů,které patřily děvčatům z Velešovic,Radslavic a Hlubočan.

Pohled do tabulky VC jak v mužské tak i v ženské kategorii slibuje velice zajímavou podívanou.V mužské kategorii se můžeme těšit pravděpodobně na souboj Drnovic A a Topolan o celkové první místoTaké o místo třetí je v celkové tabulce hodně uchazečů.Kategorie žen nabídne snad ještě o něco zajímavější podívanou,tady se můžeme těšit na souboj Drnovic a Hodějic,úplně z kola ven vša k nezůstavají ani Dražovice a Ivanovice na Hané A.

 

Vrbětice-ZL 16.8.2009

Vyškovská liga má teď čtrnáctidenní pauzu a tak jsme se snažili vyplnit si tuto mezeru některou z jiných soutěží.Volba padla na velmi kvalitní soutěž zlínské ligy PS ve Vrběticích.Po příjezdu do něco málo přes sto kilometrů vzdálených Vrbětic nás uvítal velice pěkný areál závodiště a netradiční, ale přesto rychlá trať. Zajímavostí této trati bylo, že polovina směrem od základny se nacházela na asfaltovém povrchu a dál pokračovala na povrchu travnatém. Na soutěž jsme přijeli v kompletním složení „A“ týmu,jen na stroji nahradil Martina Šulce, Jarek Hála z našeho „béčka“.Příjemnou dívčí podporu nám udělaly Míša s Pavlínkou z dražovického týmu žen, a naše Simonka. Měli jsme rezervovanou šestou startovní pozici, ale nakonec jsme šli na start už jako čtvrtí z důvodu absence některých týmů přihlášených před námi. Po drobném problému s nastartováním mašiny, který se nám naštěstí podařilo rychle vyřešit, jsme se připravovali na start. Následovala,na zlínské lize nezbytná ,kontrola materiálu a mohli jsme jít na to.Zkrácená doba přípravy základny,na čtyři minuty nám v pohodě stačila a byli jsme připraveni na svůj pokus. Útok se nám podařilo velice pěkně rozběhnout bez chyb a zaváhání. Rychlá voda z mašiny,něco málo pod 8,5s, nám také dávala naději na velmi pěkný čas. Kluci na proudech doběhli k terčům zároveň s vodou. Martin Hráček na pravém terči potvrdil svoji současnou výbornou formu sestřikem 17,51s. Karla Groška na levém terči a celý náš tým opět potkala smůla v podobě clony z vodní tříště a slunečních paprsků.. Komu se tohle někdy stalo,určitě ví o čem mluvím. Nakonec z toho byl čas 20,69s, se kterým jsme samozřejmě nemohli být spokojeni.

Soutěž ve Vrběticích,jenž provázelo krásné letní počasí, se nám i přes náš neúspěch velice líbila. Po celou dobu se bylo na co dívat,špičkové týmy mužů i žen ze zlínské ligy předváděly útoky okolo 17 vteřin.

Nám opět nezbývá nic jiného,něž tento další neúspěch hodit za hlavu a jít dál,vždyť je to přece sport.

Výsledky ze soutěže ve Vrběticích naleznate zde. www.firesport.cz/2003/lindex.php


Tučapy 29.8.2009

Velká cena okresu Vyškov pokračovala svým už jedenáctým dílem na travnatém hřišti v Tučapech. Počasí pořadatelům příliš nepřálo, dopolední déšť jim komplikoval přípravy, ale naštestí se startem soutěže přestal a nestihl tak rozmáčet travnatou trať. V průběhu soutěže sice ještě několikrát trošku zapršelo ,ale déšť už nebyl tak vytrvalý.

Jako první se na strart soutěže postavily domácí Tučapy A.Všichni přihlížející byli v očekávání, zda se borcům zadaří alespoň v domácím prostředí. Útok byl rozběhnutý celkem pěkně, ale Karlova chyba na levém proudu nedala domácím naději na lepší umístění. Nakonec zbylo na Tučapy A až jedenácté místo s časem 21,11s. Pěkný pokus předvedly v Tučapech Ivanovice n Hané A. Škoda jen prostřiku na pravém terči, ale i tak braly Ivanovice za svůj pokus 4. místo a nějaký ten bodík do tabulky celkového pořadí, kde bojují o celkové třetí místo. Drnovické „áčko“ jako jeden z favoritů a zarověň také vedoucí tým VC Vyškov nastupoval na start jistě s myšlenkou upevnění vedoucí pozice. Klukům se ale útok nepodařil jistě tak, jak by si představovali, a po zaváhání pravého proudaře na základně z toho byl jen čas 19,68s, páté místo v soutěži a bohužel i ztráta první pozice v celkovém pořadí VC. Jejich letošní největší rival, Topolany, ukázaly, že i na kluzké trati se dají předvádět pěkné výkony a i přes uklouznutí béčkaře jako jediní šli s časem pod 19s a zaslouženě v kategorii mužů zvítězily. Vystrašit je však mohly Hodějice a Jabloňany z okresu Blansko. Prvně jmenované Hodějice zaváhaly na koši, ale čas 19,09 jim stačil na celkové třetí místo. Jabloňany předvedly stejný čas jako Hodějice, ,ale o pět setinek rychlejší první sestříknutý terč je zařadil na druhou pozici. Dařilo se i Myslejovickému „béčku“,s časem 19,79s brali v Tučapech šestou pozici. Naopak jejich kolegům z A týmu se pro změnu nedařilo vůbec, nenapojená proudnice na levém proudu je stála spoustu cenných vteřin. Dílčím úspěchem pro Myslejovice A byl alespoň, nejrychlejší terč dne. Pěkné útoky ukázaly také Topolany B, Kučerov, Ivanovice n.Hané B,časy na hranici dvaceti vteřin.Konečně se chytlo také „béčko“ Tučap, které dokonce porazilo svoje kolegy z „áčka“ a někteří členové jim to dávali docela dost najevo.:-) V kategori mužů jsme mohli napočítat 25 soutěžních družstev z čehož jsme neviděli ani jeden jediný neplatný pokus.

Kategorii žen nám v Tučapech odstartovala děvčata z Dražovic, bohužel chyba na koši je stála spoustu cenných desetinek a tak zbyla na holky jen bramborová medaile s časem 20,91s.Další „dvacítku“ předvedly Hodějice, škoda jen více než sekundového prostřiku na pravém terči, levý terč srazila Vendulka v čase 19,01 a stala se tak nejrychlejší prudařkou dne. Hodějice si tak z Tučap odváželi za čas 20,14s třetí příčku.Vedoucímu týmu žen, holkám z Drnovic se v Tučapech vůbec nezadařilo nezapojená proudnice na levém proudu zmařila všechny naděje na dobré umístění a upevnění první pozice ve VC .Nedařilo se ani Kobeřicím,holky nestačily doběhnout k terčům, a tak je výsledný čas odsunul až na devátou pozici.Naopak perfektní útoky předvedla děvčata z Ivanovic n.Hané A i B.“Áčko“ s časem 19,39s v kategorii žen zvítězilo. Hned za svoje kolegiňky z „áčka“ se s časem přesně o dvě desetinky pomalejším, zařadilo družstvo Ivanovice B. Pěkný útok,i když s menším problémem na rozdělovači, alespoň z mého pohledu předvedly Šaratice ,a zařadily se na páté místo v soutěži. Neplatnými pokusy skončily jen útoky Radslavic a Hlubočan ze třinácti soutěžících družstev.

Velká cena Vyškova se nám pomalu dostává do svého vyvrcholení,pohled do obou tabulek slibuje velmi zajímavou podívanou.V kategorii mužů se můžeme těšit na souboj Topolan a Drnovic A o celkové první místo.Také o místo třetí bude jistě svedena pořádná bitva.Nejblíže k němu však mají po závodech v Tučapech Ivanovice n.Hané A, ale myslím že Kučerov,Myslejovice a Tučapy nebudou chtít dát nic zadarmo.Kategorie žen nabídne ještě snad lepší podívanou.Tady se můžeme těšit na souboj Drnovic a Hodějic o první místo, ale úplně ze hry nezůstávají ani Ivanovice n.Hané a Dražovice. Zajímavý bude také souboj o třetí místo. Nic nepředbíhejme a nechme se překvapit, další soutěž v Hošticích nám jistě hodně napoví.

Fotky ze soutěže v Tučapech naleznete na  sdhtucapy.rajce.idnes.cz/Tucapy



Hoštice-Heroltice

Svým předposledním dílem pokračovala VC Vyškova v krásném sportovním areálu v Hošticích-Herolticích. Počasí pořadatelům celkem vyšlo a ani páteční déšť nijak nepoznamenal travnatou trať. Pohled do tabulek jak v mužské, tak v ženské kategorii sliboval velmi zajímavou podívanou.Čekalo se hlavně na souboj Drnovic A a Topolan o nejvyšší příčku v mužské kategorii a také na souboj Hodějic a Drnovic taktéž o nejvyšší příčku v katrgorii žen.

Jak už bývá zvykem, na start soutěže se jako první postavily domácí Hoštice-Heroltice. Myslím, že jejich útok jim celkem vyšel,a tak se domácí s časem 20,23s umístili na pátém místě. Pěkný útok na jistou předvedly Ivanovice na Hané „A“Čas 19,81 jim sice přidělil až čtvrtou pozici, ale také přísun bodů do celkového hodnocení, kde mají slušně nakročeno ke třetímu místu. Cestu jim ale můžou ještě na posledním závodě VC Vyškova zkomlikovat Tučapy „A“.Těm se opět po delší době době zadařilo a časem 19,15 braly v Hošticích-Herolticích sice druhé místo, ale plný počet bodů do tabulky VC. Další útok na jistotu ukázaly Topolany, které bojují o nejvyšší příčku v kategorii mužů. S časem 19,30 se umístily na třetím místě v soutěži a patnáctibodovým ziskem si upevnily vedoucí postavení v tabulce. Jejich rival, Drnovice A opět chybovaly. Problém na koši je stál cenné desetinky,a tak se Drnovice „A“ musely spokojit až se šestým místem za čas 20,34s.V kategori mužů zvítězilo časem,j ediným pod 19 vteřin družstvo z Jabloňan „B“ okresu Blansko, jehož hodnota byla 18,85s. Cenu za nejrychleji sražený terč v čase 18,55s získal pravý proudař, taktéž z Jabloňan B. Další pěkné útoky ukázaly v Hošticích také Tučapy B, Habrovany a Hlubočany jenž se se, se svými časy na hranici dvaceti vteřin umístily v první desítce startovní listiny. Naopak nedařilo se dalším, Myslejovice A chybovaly na proudu, Myslejovice B zase pro změnu na rozdělovači, nedařilo se také Kučerovu, Dražovicím a dalším. V mužské kategorii, jsme měli možnost vidět jen dva neplatné pokusy a ty patřily hasičům z Mokré a Topolan B.

Ženskou kategorii odstartovali opět domácí, ale bohužel nenašroubovaný a utopený koš znamenal první neplatný pokus dne. Nedařilo se ani některým favoritům, Drnovice chybovaly na levém proudu, čas 28,79s jim přidělil až šestou pozici. Chybovala také děvčata z Hodějic, chyba strojnice na spoji „céčka“ pravé proudařky je stála spoustu cenných vteřin. Tentokrát z toho byla jen čtvrtá pozice a čas 24,57s. Nedařilo se ani Ivanovicím na Hané, „áčku“ ani „béčku“. Děvčata nedokázala navázat na skvělé výkony z předešlé soutěže v Tučapech. Pro Ivanovice na Hané A znamenala chyba na pravém proudu, čas 34,23, až osmé místo v soutěži a bohužel i ztrátu třetí pozice v celkovém pořadí. Ivanovice na Hané B nabraly časové manko, nespojeným „béčkem“ na rozdělovači a čas 26,66s je posunul na pátou pozici. Smůlu měly také Kobeřice, spadená savice s košem těsně po výstřelu startéra jim nedávala šance na slušný čas. Všech těchto chyb dokázali dokonale využít děvčata z Radslavic a Lulče. Prvně jmenované rozběhla útok bez větších problémů a i se slabším strojem dokázala v Hošticích vybojovat s časem 22,82 druhou pozici. Děvčata z Lulče,taktéž se slabším strojem,mírně zaváhala na rozdělovači ,ale i tak to stačilo na celkovou třetí pozici.To nejlepší dnes na konec a tím byla děvčata z Dražovic. Předvedla nejrychlejší útok dne,který na ne zrovna lehké trati v Hošticích neměl konkurenci. Čas 18,62s znamenal suveréně pro holky první letošní vítěztví a postup na třetí místo v celkovém pořadí před Ivanovice na Hané A.Nejrychleji sražený terč v kategorii žen si připsala Míša z Dražovic a to v čase 17,94s. Neplatnými pokusy skončily útoky již zmiňovaných domácích Hoštic-Heroltic a Hlubočan. Při útoku Hlubočan došlo dokonce k neříjemnému zranění levé proudařky,která byla zasažena produnicí do obličeje. Toto zranění se opět bohužel neobešlo bez zásahu záchrané služby.

Na soutěži hasičských družstev v Hošticích-Herolticích se nám na startu představilo 26 družstev mužů a 14 družstev žen. Pořadatelé měli dobře připravenou trať i občerstvení.Nedostatkem soutěže byla jen nepřítomnost zdravotníka. Už přístí týden se můžeme těšit na rozuzlení VC Vyškova na soutěži v Ivanovicích,bude to jistě velmi zajímavé.Taky Vám všem přeji hodně štěstí a pevné nervy,jak už psal Zbyšek Pěnčík na stránkách Topolan.Tak nashledanou v Ivanovicích na Hané.

Fotky ze soutěže v Hošticích-Herolticích naleznate na  sdhtucapy.rajce.idnes.cz/Hostice-Heroltice/#



Ivanovice na Hané 12.9.2009

Závěrečné pokračování Velké ceny okresu Vyškov hostilo Ivanovické travnaté hřiště. Na soutěž do Ivanovic se sjelo celkem 32 družstev mužů, 16 družstev žen a 8 družstev veteránů nad 35 let, což bylo na závěr soutěže příjemným zpestřením. Jak již napověděla soutěž v Hošticích-Herolticích, mohli jsme očekávat souboje soutěžních družstev nejvyšší příčky jak mužské, tak i v ženské kategorii, ale také o dalších umístění v tabulce nebylo rozhodnuto.
Jako první se nám na startu představilo domácí Ivanovické „áčko“, bojující o třetí místo v celkovém pořadí VC. Bohužel chyba na rozdělovači je stála cenné vteřiny a tak museli Ivanovičtí čekat na chybu svého soupeře, kterým byly Tučapy A. Těm se útok v Ivanovicích celkem vydařil, i když s menším prostřikem na pravém proudu. Čas 19,13s znamenal pro Tučapy A třetí místo v soutěži a patnáctibodový zisk do celkové tabulky. Tučapskému „áčku“ se tak nakonec podařilo i po nepovedené sezoně „urvat“ alespoň třetí místo v celkovém pořadí VC. Topolany, vedoucí tým ligy ukázaly že, i přes desetibodový náskok před druhými Drnovicemi A nehodlají nijak taktizovat. Jejich perfektně rozběhnutý útok s vyrovnaným sestřikem znamenal čas 18,56s. Po tomto pokusu Topolan bylo , dá se říci, o vítězi ve VC v mužské kategorii rozhodnuto. Dnovicim A, tak nezbylo nic jiného, než jít se svým pokusem „natvrdo“ a doufat, že se stane zázrak. Ten se ale nekonal. Zaváhání béčkaře a následně rozpojené béčko od stroje nedávalo naději na slušné umístění ani bodový zisk. Drnovickým tak trošku utekla obhajoba loňského triumfu ve VC mezi prsty. Po tomto nevydařeném pokusu Drnovic, vypukla obrovská radost Topolanských hasičů...a mohlo se začít slavit. Všechny souboje ale ještě nebyly dobojovány, ve hře bylo ještě páté místo. Na to si mohli po nevydařeném pokusu Myslejovic A brousit zuby Kučerov a Habrovany. Prvně jmenovaní i po chybičce na koši ukázali solidní útok bez dalších větších chyb a zastavili na časomíru na hodnotě 19,50s. Tento čas stačil Kučerovu na šesté místo v soutěži. Habrovany rozběhli svůj pokus také velice pěkně, ale téměř čtyřvteřinový prostřik levého proudaře zhatil všechny naděje na celkové páté místo ve VC Vyškov. Tak se museli Habrovanští spokojit s časem 23,05 a až s patnáctým místem v soutěži. Velmi pěkný útok předvedly v Ivanovicích na Hané také Hoštice Heroltice. Jejich dosažený čas měl hodnotu 19,39s a znamenal celkové čtvrté místo v soutěži. Také Hlubočany ukázaly na konec sezony, že umí a mělo by se s nimi počítat. Čas 19,42s jim přidělil pátou pozici. Vítězným útokem v mužské kategorii se prezentovali hasiči z Nové Dědiny okr. PV a to s časem 18,02s. V kategorii mužů jsme na závěr sezony mohli vidět, jak to již na našich soutěžích bývá, pěkné i nepovedené pokusy,z nichž sedm bylo hodnoceno jako neplatné.
Kategorie žen také slibovala velmi pěkné souboje, jak o celkové první místo mezi Drnovicemi a Hodějicemi, tak o místo třetí mezi Dražovicemi a Ivanovicemi na Hané A. Posledně jmenovaná děvčata nám odstartovala kategorii žen. Holky určitě chtěly co nejvíce bodovat a získat tak ztracenou celkovou třetí pozici ve VC Vyškov. Jejich útok byl velice pěkně rozběhnutý, ale chyba a velký prostřik pravé proudařky, je odsoudila do pozice čekání na chybu soupeře. Tím nebyl nikdo jiný, než holky z Dražovic. Ty rozběhly svůj pokus celkem pěkně, ale již po několikáté v letošní sezoně chybovaly na koši. Čas 20,35s jim přisoudil sice až čtvrtou pozici, ale po chybě domácích Ivanovic na Hané A to stačilo na celkové třetí místo v celkovém hodnocení VC Vyškov. Nejnapínavější souboj dne o celkové prvenství v kategorii žen odstartovaly Drnovice. Pěkný útok se ale neobešel bez menších chybiček. Jedna z nich byla na sacím vedení a druhá na levém proudu. Čas 20,62s znamenal nejistotu většího bodového zisku a tak holky musely čekat na útok svých soupeřek z Hodějic. Ty svůj pokus šly spíše na jistotu. I přes prostřik pravé proudařky braly v Ivanovicích za čas 19,91s kromě druhého místa také patnáct bodů do celkového hodnocení a o vítězi VC v kategorii žen bylo rozhodnuto. Další pěkný pokus ukázaly domácí Ivanovice na Hané C a třetím místem tak zachránily čest domácích s časem 20,04s. Vítězství v kategorii žen si z Ivanovic na Hané odvážela děvčata z Petrova okr. Hodonín za čas 19,65. Pěkné útoky i se slabšími stroji ukázaly také holky z Velešovic a Radslavic. V kategorii žen jsme byli svědky dvou neplatných pokusů a ty patřily Šaraticím a Drnovicím B.
Pěkným zpestřením na závěr ligy byla soutěž veteránů nad 35 let. Soutěž jinak probíhala ve velmi přátelském duchu,bez emocí a jiných zbytečných záležitostí. Myslím, že soutěž v Ivanovicích na Hané se pořadatelům velmi povedla a za rok se budeme všichni těšit znovu.