Jdi na obsah Jdi na menu
 


28. 3. 2010

Okresní kolo soutěže dětí a mládeže v elektronice a radioelektronice 2010

Přehoupnul se další rok a radioklub Astra OK2KDJ za  pomoci  CVČ Astra a silného sponzora firmy Continental  zorganizoval okresní kolo postupové soutěže dětí a mládeže v elektronice a radioelektronice .  Na soutěž přijeli také děti z kroužků elekroniky při CVČ Fokus z Nového Jičína vedeni členy radioklubu OK2KYZ . Takže  bylo celkem 30 soutěžících, což není špatné

  Jak předepisují soutěžní podmínky byly vzhlášeny 3 kategorie, podle věku soutěžících. Nejslaběji obsazená byla kategorie mládeže M 16-19 let, kde se účastnilo pouze 5 soutěžících. Pro kategorii mladších žáků Ž1 byla vytvořena jednoduchá stavebnice velmi hlasité sirény, jako soutěžní výrobek. Avšak na výkresu rozmístnění součástek nebyly zakresleny všechny součástky a soutěžící měli za úkol je doplnit podle schematu. V ostatních kategoriích byly použity zakoupené stavebnice - jednoruký bandita pro kategorii starších žáků Ž2 a měřič reakce reflexu pro kategorii mládeže M. Až na malé vyjímky se podařilo soutěžícím úspěšně sestavit všechny  zadané výrobky. Mezi dovezenými  výrobky kromě jiných si zasloužila pozornost také želva na motorový pohon.   Vítězové,  2. a 3. místa v jednotlivých kategoriích se téměř rovnoměrně rozdělili mezi základny mladých elektroniků ve Frenštátě a Novém Jičíně. Ale vlatně – zvítězili všichni, kteří se soutěže zúčastnili.

 

 Tedy hurá na krajské kolo, které bude v dubnu v Novém Jičíně.

 Závěrem organizátoři děkují firmě Continental za silnou podporu soutěže a firmě Phobos za dary pro výherce. Dík patří  též  komisi rozhodčích za jejich pečlivou práci.

 

kolektiv OK2KDJ

 

Náhledy fotografií ze složky Soutez 2010