Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu

Kolik času budu potřebovat na Vaši masáž a proč?

V případě, že mne necháte pracovat mou metodikou letitou zkušeností ověřenou, budu i s Vaším příchodem, přípravou, samotnou masáží a odchodem z masérny potřebovat hodinu času. Vše s ohledem na řešený problém a mohutnost klienta.

V průběhu této doby Vám sdělím pro Vás důležité informace o masáži. Dále promasíruji záda, nohy ze zadu. Pak se vracím na záda, krk, ramena. Proč v takovém rozsahu? Vycházím z pohybu těla. Na pohybu se podílí celé skupiny svalů. Abychom jsme se mohli pohybovat, vždy jdou svaly od někud někam - většinou přes velký kloub. Záleží, jak závažný problém se svým organismem klient řeší. Podle odezvy k velké úlevě u nich dochází mnohdy po tomto prvním ošetření. Na dotažení řešení však doporučuji ještě jednu až dvě masáže ve vhodném časovém odstupu - individuálně doporučím vhodné časové rozpětí. Po těchto masážích pro rekondici a regeneraci doporučím časový rozestup měsíc, maximálně šest týdnů. Klienti, kteří rytmus v pěči o sebe z nějakého důvodu omezí, se mohou objednat znovu bez obav. Chápu, že někdy nám ty životy letí až příliš rychle.

Lze se domluvit i na částečné masáži. Což u dolních končetin zezadu a zepředu je velmi příjemné a ulevující. Počítejte s třičtvrtě hodinou. Doporučuji masáž dolních končetin doplnit o masáž hyždí. Masáž hyždí pomáhá při uvolňování dolních končetin i zad. Zejména oblasti beder.

Pracovat pouze s určitou částí těla, např. krkem nebo jinou - pouze jednou částí těla, mi nepřipadá být pro vlastní rekondici a regeneraci žádoucí. Při místní bolesti zad je vhodné namasírovat záda s krkem jako celek. Bolavé místo samo o sobě nemusí být tou příčinou problému, ale jeho výsledek.

Baňkování mohu využít samostatně nebo spojit s klasickou masáží. Podle toho je nutno počítat s časem.

Klient si své oblečení odkládá. Respektuji jeho možný stud. Podle jeho volby si může ponechat spodní prádlo. Nemusí mít obavu z obnažení svého těla. Leží vždy na čistém prostěradle a dalším je zakrytý. Při masáži si odkrývám ty části těla, s kterými pracuji a zase klienta zakrývám. To proto, aby mu neutíkalo jeho vlastní teplo těla.

Některé techniky masáže se dělají na sucho. Některé s použitím prostředků, např. masážní emulze, oleje.

Podstatně delší množství času je třeba:

  1. Budete-li chtít věnovat více pozornosti masáži hlavy, obličeje, krku, dekoltu a horní části zad, oznamte mi to již při objednávání. Pracovat jen v tomto rozsahu samostatně mi nepřipadá být nejideálnější. Sami byste pociťovali rozdíl mezi masáží ošetřeným a neošetřeným úsekem těla. Je to však vhodný způsob, jak moji metodiku doplnit. Ovšem musíte počítat s delším množstvím času na Vaši masáž, následně i vyšší platby za masáž.
  2. Celková masáž klasická - tak dvě hodiny hodin.
  3. Masáži se zaměřením na lymfatické cesty, např. nezbytné ošetření krku zepředu a celé dolní končetiny zepředu i zezadu jsou o hodině a půl. Celková masáž touto metodikou je přibližně na tři až čtyři hodiny, podle klientovy mohutnosti. Celkové manuální lymfodrenáži by mělo předcházet deset lymfodrenáží částečných.
  4. Práce s dětmi - délka času pro práci je podle vyspělosti dítěte.

zpět (Otázky a odpovědi)

 
 

 

 
Update cookies preferences