Update cookies preferences Místní část Liblice - Český Brod - Spolek přátel obce Liblice - Akce v roce 2017
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akce v roce 2017

ADVENTNÍ ČAS

První adventní sobotu 2.12.2017 náš spolek uspořádal již třetí ročník akce Adventní čas. Tato akce se konala v prostorách Střední odborné školy v Liblicích. Pro příchozí byly připraveny kreativní dílničky a bylo možno zakoupit různé výrobky např. háčkované ozdoby, svícny či věnečky, ozdoby z patchworku, korálkové náramky, adventní věnec či svícen nebo různé šité výrobky. Děti či dospělí si mohli vyrobit vánoční přání, bambulkový stromeček, želvičku z perníku, stromek z kávových zrn či lámanky, slepit vánoční cukroví v podobě stromečku nebo vyrobit stromeček z šišky či adventní kalendář. 

V podvečer se děti i dospělí sešli u Střední odborné školy a za světla loučí vyšel liblický průvod světýlek směrem Školní ulicí do ulice Ve Staré vsi, kde "u zvoničky" zazpívala děvčata vánoční písničky a na závěr koledu, po té byl rozsvícen  vánoční stromeček a přítomní mohli ochutnat připravené cukroví, vánočku a zahřát se svěřeným vínem, punčem a pro děti byl připraven čaj. 

Děkujeme všem, kteří se našich akcí účastní pravidelně i těm, kteří se přišli podívat třeba poprvé. Přejem všem krásné Vánoce a novém roce 2018 pevné zdraví, štěstí a spokojenost.

Foto z akce zde

Foto z rozsvícení stromečku zde

Článek v Kolínském deníku z naší akce zde

PODZIMNÍ SLAVNOSTI 14.10.2017

V sobotu 14.10.2017 se za krásného slunečného počasí uskutečnila další akce našeho spolku "Podzimní slavnosti", která se opět konala v prostorách Střední odborné školy. Bylo možno zakoupit různé podzimní dekorace, keramiku, proutěné výrobky a různé dekorace ze slámy nebo háčkované výrobky. Děti si mohly vyrobit různé podzimní dekorace, vydlabat dýni, vytvořit krmítko z květináče nebo vyrobit autíčko z kukuřice. Byly připraveny i další různé dílničky. Součástí slavností byla i malá burza dětského oblečení, hraček a sportovních potřeb. Děkujeme všem, kteří se zúčastnili a těšíme se na další akci.

Foto zde

Foto a článek na webu Kolínského deníku  zde

SETKÁNÍ RODÁKŮ OBCE LIBLICE 16.9.2017

V sobotu 16.9.2017 se uskutečnilo historicky první setkání rodáků Liblic v prostorách Střední odborné školy. Účastníci setkání si mohli prohlédnout různé historické dokumenty, fotografie a pohlednice. Zajištěna byla i prohlídka vysílače o kterou byl velký zájem. Setkání se neslo v krásné přátelské atmosféře a vzpomínek na doby minulé. Bylo navázáno nejedno přátelství z dětství, které v pozdějsí době bylo přerušeno ztrátou kontaktů. Na památku obdrželi rodáci malou brožůrku "Liblice je známe, ale i neznáme" sestavenou z historických fotografií, pohledů, dokumentů, ale i současných fotografií zachycující různé události naší obce. Dle ohlasu zúčastněných se akce velmi podařila a pdly i návrhy na opakování takovéhoto setkání opět příští rok. Naše poděkování patří vedení Střední odborné školy, ale hlavně tentokrát i Českým radiokomunikacím a.s., které umožnili exkurzy na vysílači a zejména panu Musilovi, který prováděl naše rodáky prostory vysílače.

Foto zde

Foto z Kolínského deníku zde 

 

90.VÝROČÍ ZALOŽENÍ FOTBALOVÉHO KLUBU LIBLICE

V sobotu a v neděli dne 24.6. a 25.6.2017 se konaly oslavy výše uvedeného výročí a zástupci našeho spolku se též aktivně zapojili do těchto oslav, kdy byly připraveny různé akce se sportovní tématikou.

Foto  zde

 

DOPRAVNÍ DEN 27.5.2017

V sobotu 27.5.2017 se za krásného slunečného počasí uskutečnil již 3. ročník dopravního dne ve venkovních prostorách Střední odborné školy. Děti si mohly vyzkoušet jízdu zručnosti, jízdu v elektrických autíčkách, dopravní testy, hod míčkem na dráčka soptíka, chůzi na chůdách, zastříkat z dětské hasičské stříkačky, přiučit se zdravovědu a naučit se třídit odpad a v neposlední řadě zaskákat si v pneumatikách. Byla též možnost prohlédnout si zásahové vozidlo hasičů, zastřílet z kuličkové pistole Městské policie a letos i nově se mohli děti i dospělí svézt na vozidle Technických služeb. Nakonec děti obdržely tašku plnou odměn, diplom, odznak "Nejlepší cyklista" a čokoládovou medaili. Děkujeme za vaši účast i všem zúčastněným, kteří nám pomohli tuto akci uskutečnit.

Foto  zde

 

ÚČAST NA OSLAVÁCH KRÁLOVSKÝ BROD 580 LET

V sobotu 13.5.2017 se náš spolek účastnil velké oslavy města Českého Brodu, který slavil 580 let od povýšení Brodu na královské město.  Stanoviště jsme měli v městském parku a děti i dospělí si zde mohli vyzkoušet jízdu zručnosti, chůzi na chůdách nebo hod míčku na cíl či projít slalomovou dráhu s míčkem na pálce.

Foto z akce  zde

 

VÍTÁNÍ JARA "ANEB POJĎME SE SPOLEČNĚ TĚŠIT NA VELIKONOCE"

V sobotu 8.4.2017 se konal již 3. ročník této akce, pro všechny příchozí byly opět připraveny různé dílničky a jarní a velikonoční dekorace. Byla připravena i malá ochutnávka velikonočního beránka, mazance a vaječného likéru. Příchozí si mohli vyrobit pomlázku, želvičku z perníku, ozdobit kraslici nebo vytvořit velikonoční přání z bavlnky a další výrobky. Děkujeme všem, kteří přišli a podpřili náš spolek a užili si příjemné chvíle strávené v prostorách Střední odborné školy.

Foto   zde

UKLIĎME LIBLICE

Další akcí, která se uskutečnila v sobotu 1.4.2017 a na které se již tradičně náš spolek také podílí, je dobrovolný úklid v rámci Ukliďme Pošembeří s názvem Ukliďme Liblice.

Krásné jarní počasí dodalo energii členům spolku i ostatním dobrovolníkům, kterým není lhostejné v jakém prostředí žijí. Pro děti i dospělé byla připravena odměna a malé občerstvení na cestu. Doufáme, že náš úklid ukáže všem, jak je důležité a správné odpad třídit a odkládat tam, kam patří, a ne odhazovat, kde je to napadne.

 

Děkujeme všem za pomoc, odměnou je nejen opět hezké okolí, ale i dobrý pocit všech účastníků, že mohli svou pomocí přispět k dobré věci. 

Pro zajímavost zde přidám reakci pane ředitel TS Kruliše:

"Dobrý den, úkoly k odstranění byly vydány, v neděli jsem jel náhodou kolem, fakt jste všichni dobří. Taky děkujeme za úklid!!!!!!!!!  Kruliš"

Foto  zde

MASOPUST 4.3.2017

V sobotu 4.3.2017 jsme se sešli u Střední odborné školy v Liblicích na letošní Masopust. Počasí nám tentokrát přálo a tak jsme si užili odpoledne plné legrace. Překvapením byl i doprovod dvou velbloudů ze známého cirkusu Berousek, který má zimoviště v Bylanech. V průvodu byli k vidění klasické masky jako žid, slamák, medvěd, kominík, kobyla, rychtář, ženich a nevěsta, ale i baletka, zahradnice, zdravotní sestra, doktor, malíř a mnoho dalších masek. Do průvodu se zapojilo i mnoho lidí jen tak bez masky. Ukončení proběhlo ve Střední odborné škole. Děkujeme muzikantům, kteří celou trasu s námi absolvovali i zámečnictví Josef Novotný, který nás též doprovázel s vozem jako sanitkou, kde bylo možno zakoupit občerstvení a nakonec všem kteří se zúčastnili a budeme se těšit na příští Masopust 2018.

Foto  zde

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2017

V sobotu 7.1.2017 proběhla v obci Tříkrálová sbírka, které se zúčastnili zástupci našeho spolku. Tato užitečná a milá tradice neodmyslitelně patří  k začátku roku  – tři králové, kteří obcházejí domy a přinášejí s sebou známé požehnání K + M + B a přání radosti v novém roce i prosbu o pomoc potřebným. Sbírka se každoročně koná pod hlavičkou celorepublikové Tříkrálové sbírky Charity ČR. Jejím cílem je popřát lidem šťastný nový rok a formou příspěvků do zapečetěných kasiček získat finance na dobročinné projekty v ČR i zahraničí. Z celkového výtěžku pomáhá 65% přímo v naší obci, 15% využívá na své projekty Charita ve středních Čechách a 10% putuje na pomoc potřebným do zahraničí. Děkujeme všem, kteří otevřeli koledníkům svoje dveře a srdce, podpořili tak dobrou věc.

Foto  zde