Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek

SHAKEDOWN

Premierová rally v Irsku byla jednou z nejtěších soutěží v seriálu Rallytrophy . V Irsku po celou soutěž převládalo typické ostrovní počasí mimo mlhu, ta jediná nás minula jinak počasí jedním slovem bluja. Pořadatel připravil velmi náročné RZ které všem soutěžícím nadělali nejedny vrásky.

Obrazek

Obrazek

Asi každý ze soutěžících měl nějaké větší či menší problémy někdo řešil sjízdnost RZ a někdo technické problémy. Řada jezdců ze soutěže odstoupila a vůbec nejhůře dopadl D.Mišalko z RC Klubu Čistá který svůj Lancer WRC krátce po startu do 4 RZ poslal do rybníka. Jeho vůz zcela zmizel pod hladinou na místo ihned vyrazila zásahová jednotka které se pod vedením Bořka Stavitele podařilo Lancer po cca. dvou hodinách vytahnout z vody ven.

Obrazek

Erebos SWRT představil premiérově nové vozy Subaru Impreza WRC 08 nové vozy jim  lepší výsledek nepřinesl . Mechanici v Erebosu museli řešit problém s motorem u Benešova vozu hned na první RZ a J.Hoffman po čtvrté RZ dokonce odstoupil po preblémech s elektronikou svého vozu. Další novinku představil soukromník Karel Nový který představil VW Polo S2000 byl to jeho druhý start v MS a dojel si pro 27. místo se ztrátou 33min. na vítěze.

Obrazek

Yakabo Pro Jirka Bistiak začal první sekci velmi dobře a držel si průběžně osmé místo v průběžné klasifikaci ,ale do RZ 3 odstartoval o minutu pozdějí a propadl se do hlouby pole. Jirka Zdražil rešil problémy s elekronikou své Xsary do cíle nakonec dojel na 17 místě se ztrátou bezmála 10min. Vedení týmu už přemýšlí o změně vozu .

Obrazek

Yakabo PEPSI připsalo premiérově body do hodnocení týmů díky sedmému místu J. Záviše který zajel svůj zatím nejlepší výsledek k kariéře. Jirka si zároveń připsal dva body do jednotlivců a pět bodů do Elite za čtvrté místo. Pavel Jansa také problémy se svou Xsarou na vině byla špatná baterie jeho vozu.

Obrazek

Jose deLa Hreha do cíle opět nedojel a byl klasifikován na 33 místě s 44min ztrátou. "Joseho výsledky jsou pro nás velkým zklamáním ,ve čtyřech odjetých soutěžích zatím nebodoval. Jen doufám že Jose ve druhé polovině sezony zabere a nějaké  body získá. " Hrehovi přestal fugovat pohon zadní nápravy , ještě zkoušel dokončit soutěž i s tímto problémem, ale podle jeho slov to nemělo cenu tak raději odstoupil.

Obrazek

            výsledky -   Rally Ireland 2009

                                1. M.Knespl         Š.Fabia WRC

                                2. T. Lovčík          M.Lancer WRC06                                  

                                3. D. Broučil         Citroën C4 WRC

Další soutěží MS bude za tři týdny RC Rally Australia .