Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek

RC Rally Acropolis je vrcholem sezony, když do konce šampionátu zbývají ještě dvě soutěže. Svou délkou a náročností se ji nevyrovná žádná jiná soutěž v seriálu Rallytrophy. Letos sice nevycházelo počasí v předešlých soutěžích a to zkaždé z  nich dělalo velmi náročné soutěže a v nejednom reportu z daných soutěžích se psalo o daném závodě jako o tom nejnáročnějším ,ale Acropolis nic nepředčí.

Obrazek

Pořadatel odvedl fantastickou práci a připravil překrásné a velmi dlouhé RZ. Celá soutěž byla velmi dobře z organizována a zato velký dík.

Obrazek

Samotná soutěž prověřila jednotlivé týmy a jejich techniku. Acropolis je jedná ze soutěží ve které kromě rychlosti je potřeba mít i trochu štestí, protože soutěž končí až na rampě. To štěstí letos chybělo Lukáši Eisovi i Jirkovi Závišovi ,kteří museli vynou technických problémů na poslední RZ odstoupit ze soutěže.

Obrazek

Na start se postavilo cca 37 posádek a hned první den několik posádek odstoupilo pro závadu sveho speciálu.

Obrazek

Yakabo Pro - to byla celkem povedená soutěž ,když Jirka Zdražil dokončil soutěž na bodovaných příčkách, ale i on se nevyhl problému s diferenciálem. Jirka Bistiak tolik štěstí neměl a i on ačkoliv zajížděl časy v top 10 tak soutěž dokončil ve druhé desítce výsledkové listině.

Obrazek

Yakabo Pepsi - to byla noční můra v podobě tech. problémů od samotného žačátku soutěže."Takové problémy jsem za celou svou kariéru nezažil. Xsara fungovala jen na shakedownu. V prvním servise se měnil u Závišova vozu motor ,který se hodně přehříval a strácel výkon na RZ2 Jirka svou jezdeckou chybou ohl spojovačku a ve třetím servise se kouslo ložisko pravého zadního kola. Po zbytek první etapy Jirka umazával ztrátu z prvních třech zkoušek. Druhý den pro změnu  nefungoval zadní diferenciál který se v důsledku absence potřebných dílu (Zdráža) se nepodařilo opravit a vše vyvrcholilo odstoupením v posední RZ pro totální kolaps transmisí. Pavel Jansa měl obdobné problémy s ložisky a diferenciálen jako Jirka Zava. Fantastickým výsledkem dokončil soutěž mladičký Pavel Janeba a z Acropolis si odvaží dva body v Elite."

Obrazek

Obrazek

RC Rally Acropolis 2009

1. Tomáš Lovčík  M.Lancer WRC05  RCT Krumlov

2. Aleš Čejchan    Citrën C4 WRC RC Rally Racing

3. Martin Knespl    Škoda Fabia WRC  Patriot team

Obrazek