Jdi na obsah Jdi na menu
 


Telstra Rally Australia 2009

Obrazek

Australská rally v letošním roce překvapila snad všechny posádky změnou tratí. Místo šotoliny čekaly na posádky RZ asfaltové. Pořadatel musel na poslední chvilku změnit tyto tratě kvůli nepřízni počasí ,které mám komplikuje prakticky celou sezonu. Pořadatel ,ale připravil velmi dobrou náhradu kde smíchal asfalt šotolinu i kamenitou cestu.

Obrazek

Počasí se naštěstí umodřilo a až na jednu silnější přeháńku to celkem šlo. Tratě s betonovým povrchem byly velmi kluzké ,ale po první sekci i ty to vysušilo slunce.

Obrazek

Na strat soutěže se postavilo 45 posádek což zaručovalo velmi zajímavé souboje o čelní příčky absolutním pořadí ,ale také v elite. Premiéru si v Rallytrophy odbyl Peugeot 207 S2000 týmu Kronos v barvach BFGoodrich.

Obrazek

O předních příčkách absolutního pořadí nemá cenu letos mluvit jsou to pořád ty samé tváře Lovčík, Čejchan, Broučil atd. naopak hned za špičkou se o začátku soutěže pohybovalo modré Subaru Impreza WRC S14 s Petrem Benešem z týmu Erebos SWRT. To je pro Erebos a Petra fantastická soutěž. Naopak velká smůla provází Benešova kolegu Jakuba Hoffmana ,který si držel po první sekci deváté místo ,ale po technických problémech Jakub opět odstoupil. Letos už po třetí. Petr Beneš si nakonec dojel pro životní výsledek v MS a to 5 místo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Honza Pelant mimo trat´ na RZ 6

Obrazek

 

Pro Yakabo Pro a Yakabo PEPSI to byla průměrná soutěž kdy jako první se zapsal Jirka Bistiak na 13.místě, Jirka Zdražil na 14 místě Pavel Jansa na 16 místě a Jirka Záviš na místě 24. a 8 v Elite. To je pro Zavu po sedmém místě z Irska trochu zklamání ,ale už před závodem si nedával velké ambice. "Velké zklamání po příjezdu do místa konání soutěže čekali jsme šotolinu i vůz jsme měli připravený na ryze šotolinovou soutěž, na asfaltu nám to pořád nějak nejde za za špičkou výrazně zaostáváme. Loni s Corollou tomu bylo naopak. Mám radši šotolinu a už se moc těším do Řecka na Acropolis tamní zkoušky nám sedí přece jenom víc."

Obrazek

Obrazek

1. Tomáš Lovčík  Mitsubishi Lancer WRC05 RCT - Krumlov

2. David Broučil  Citroën C4 WRC                 RC Rally Racing

3. Aleš Čejchan  Citroën C4 WRC                   RC Rally Racing