Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – dvacátý první

dscn6017.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – dvacátý první

21.den:  26.1.2015

Pondělí  - 4.týden                      

Trasa:  na moři

Časové pásmo: – 3 hod.

Těch informací o lodi Costa Deliziosa je třeba předkládat postupně více a více. Zatím je nám známo, že loď má 4 podpalubní patra, v kterých jsou sklady, obrovské nádrže na naftu pro pohon, zřejmě i agregáty pro výrobu elektřiny a technika pro ovládání této lodi. Následuje podpalubní patro A, jménem Iris, kde je ošetřovna, nemocnice, kterou nechceme poznat, ubytovna a jídelna pro personál. Všechny patra spojují celkem 3 schodiště a v některých místech i vnitřní točité schodiště. U schodišť jsou výtahy. V přední a zadní části lodi po 4, ve střední části, kterou my využíváme nejvíce 7 výtahů.

Costa Deliziosa má celkem 12 pater. Jednotlivá patra mají názvy květin. 1. patro Narcis, 2. patro Gardenia, 3. patro Azalka, 4. patro Camelie, 5. patro, kde bydlíme je Giglio neboli Jiřina, 6. patro Hortensie, 7. patro Ibišek, 8. patro Petunie, 9. patro Orchidej, 10. patro Magnólie, 11. patro Fuchsie, 12. patro Girasole neboli slunečnice. Pro ubytování hostů slouží 5 pater – 4., 5., 6., 7. a 8.patro.

V prvním patře na přídi je divadlo, které zasahuje svou výškou až do 3. patra. Je zde také 4D kino, které je také zvlášť placené a zatím jsme neviděli, že by bylo v provozu, stejně jako herny.  V druhém a třetím patře na zádi je restaurace Albatros, diskotéka, recepce, cestovní oddělení, kanceláře, bary a vstupní hala, kde je umístěna veliká, ocelová, částečně rozlomená zeměkoule, která se otáčí. Ve druhém patře následuje směrem k přídi kasino, taneční sál Ve třetím patře jsou obchody se zlatem, luxusním oblečením a podobně a také fotografické služby a vyrábí film Costa movie.  Pro věřící je kaple a dále knihovna s počítači, ke kterým stejně jako WIFI chybí dostatečné připojení. 9. patro uprostřed lodi jsou kuchyně a  samoobslužný bufet- snídaně, obědy.

Na večeře se obvykle chodí do 2. patra, ale zde se vyžaduje společenské oblečení. V 9.patře na přídi je fitnescentrum za peníze, a  2 části s bazény a vířivkami.  V přední části je společně s 10. patrem „Lido azzuro blue“ s zasunovací střechou a na zádi je venkovní paluba také s bazénem na mořskou vodu a dvěma vířivkami s chlorovanou teplou vodou. 10. patro slouží stejně jako v 9. patře k opalování, ale také je tam i zkrácené hřiště na košíkovou. V 11. patře je chodecká dráha, dětské hřiště,  formule jedna (bar s elektronicky ovládanou efjedničkou), na které se simuluje jízda na závodní dráze a 12. patro je také využíváno k opalování a oddechu. Na odpočinkových plochách jsou tisíce pohodlných kvalitních polohovacích lehátek, které personál každý večer uklízí a ráno zase připravuje k použití.

Dnes se Luďa probudil opět s bolestmi v krku a snad léky, co máme s sebou, budou zase účinkovat. Proto dnešní dopoledne jsme vynechali cvičení a soutěže a chtěli jsme si prohlédnout dosavadní natočené filmy. Dnes poprvé se nám asi na dvě hodiny podařilo připojit na internet a poslat ke zpracování na cestovatelské stránky naše zážitky a fotky.

Tradičně jsme byli v divadle, tentokrát vystoupil brazilský tenorista Jean William, človíček sice malé postavy, ale s velkým hlasem. Zazpíval v několika jazycích různé árie a jeho vystoupení mělo velmi dobrý ohlas. O jeho kvalitách svědčí i jeho vystupování v opeře New Yorku.

dscn6033.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Naše loď, kajuta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 41
Celkem: 3044987
Měsíc: 38668
Den: 2035