Jdi na obsah Jdi na menu
 


EXPEDICE AFRIKA 2013

the-wealth-of-africa-08.jpg

42 dnů – 7 států
od 6.7. do 16.8.2013
 
 
Velký poznávací okruh jižní Afrikou 2013
 
6 týdnů v jižní Africe, více jak 12 tisíc kilometrů v 7 státech.
 
 
Národní parky : Kruger nejznámější obrovský národní park, Etosha, Okavango -jedinečný ekosystém delty řeky, která mizí v poušti, Santa Lucia a Chobe.
 
Africké kmeny : Sana, Himba, Herero. Zvířata africké fauny, jedinečná příroda, bílé pláže Indického oceánu, drsné pobřeží Atlantiku s Pobřežím koster. Na cestě jsou pulzující metropole i klidná městečka či vesnice.
 
Půjdeme po stopách Dr. Emila Holuba pro Certifikát Viktoriiných vodopádů, budem pozorovat jižní hvězdnou oblohu, východy a západy slunka v Namibijské poušti, návštěva Svazijského království i ruiny Great Zimbabwe, největší jámu světa po diamantech, největší meteorit světa a další a další mimořádnosti
 ea.jpg
 
Program expedičního poznávání :
 
1.-2. den :  odlet z Evropy do Kapského Města- Stolová hora a z ní mimořádná vyhlídka na město a okolí,  Kirstenbosch - největší africká botanická zahrada, mořské akvárium a faunou dvou oceánů, Long  Street, nábřeží a doky Waterfront.
 
 
3.-4. denKapský poloostrov, mys Dobré naděje - mísení Indického a Atlantického oceánu, Bulders - mimořádná kolonie tučňáků.
 
 
5.-6. denCango Caves- jeskyně s impozantní výzdobou, Kimberley- muzeum těžby diamantů, Big Hole - nejznámější diamantový důl, největší ručně kopaná jáma na světě.
 
 
7.-9.den : Dračí hory - majestátní přírodní scenérie na hranicích s Lesothem, turistika v NP Royal Natal, křovácké malby, Durban - největší jihoafrický přístav, pláže Indického oceánu.
 
 
10.-12.denGreat St. Lucia Wetland Park - jedna z největších ekoturistických destinací na světě v UNESCU. Park chrání pět unikátních ekosystémů- mořský, pobřežní, jezerní a západní pobřeží je domovem 400 druhů ptáků, množství hrochů a krokodýlů, obepínají ho úchvatné korálové útesy. Svazijské království – miniaturní stát mezi JAR a Mosambikem, Mbabane- hlavní město království. Královský národní park  Hlane, malebná horská vesnička Mantenga- centrum místních řemesel, Mantenga Falls- 95 m vysoký vodopád.
 
 
13.-15.denKrugerův NP – nejznámnější a největší národní park jižní Afriky, jedinečné Safari. Přejezd do Mosambiku.
 
 
16.-17.denMaputo – prohlídka hlavního města se zajímavou architekturou. Inhambane –pláže Praia do Tofo, palmové háje, souostroví Bozaruto.
 
 
18.-19.denInhasoro - vstupní brána k ostrovům Bozaruto – azurové vody. Přejezddo Zimbabwe.
 
 
20.-21.denMutare – město obklopené horami. Great Zimbabwe – záhadné prehistorické stavby. Přejezd Bulawayo.
 
 
22.-23.den:  Bulawayo – město s koloniálním centrem, Národní park Hwange.
 
 
24.-27.den : Victoria Falls – městečko na zimbabwské straně Viktoriných vodopádů. Tržnice s řezbářskými výrobky. Viktoriiny vodopády – legenda vodopády se shlédnou ze zambijské i zimbabwské strany. Každá nabízí naprosto jiný zážitek. Livingstone – turistické středisko na zambijské straně vodopádů, památník Emila Holuba.
 
 
28.-29.den: přejezd do Botswany, řeka Chobe – pozorování hrochů, krokodýlů, slonů, buvolů.
 
 
30.-31.dendelta řeky Okavango – unikátní ekosystém řeky, která se ztrácí v poušti Kalahari.
 
 
32.-34.den: přejezd do Namibie. Popa Falls - peřeje na řece Okavango na hranicích s Namibií, Hoba meteorit -54 tun těžký - největší železný meteorit na světě. NP Etosha – unikátní národní park na vyschlé solné pláni (původně největší jezero na světě)- safari a návštěva domorodé vesnice kmene Himba.
 
 
35.-37.den : Spitzkoppe - „africký Matterhorn“- posvátné místo Sanů a skalní malby. Atlantický oceán – Pobřeží koster, Cape Cross- největší kolonie lachtanů v Africe. Swakopmund – malebné městečko na pobřeží Atlantiku.
 
 
38.-39.denNP Namib Naukluft - cesta divokrásnou Namibijskou pouští. Sesriem - pitoreskní kaňon. Sossusvlei – červené duny, Deadvlei a Fish River Cayon – africký Grand kaňon přejezd do Jihoafrické republiky.
 
 
40.-42.denSpringbok – městečko na severu JAR Namaqualand – krajina západní části JAR, Kapské město a odlet zpět do Evropy.                                                         
 

lhartl-africa-2013-ostra.jpg

 
 
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 25
Celkem: 3046220
Měsíc: 39674
Den: 2509