Jdi na obsah Jdi na menu
 


dscn9289.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – sedmdesátý čtvrtý

74.den: 21.3.2015

Sobota - 11.týden                      

Trasa:  na moři

Do konce plavby zbývá: 42dnů

Časové pásmo: +8 hod.

 

opět posunujeme čas o 1 hodinu zpět a jsme oproti domovu +8 hodin napřed,  i nadále jak budeme překonávat vzdálenost západním směrem budeme hodinami posunovat.

                                 

Je zajímavé pozorovat typy lidí zde na lodi. Většina je vyššího věku, který lze někdy velmi těžko odhadnout. I přesto jsou mnozí nečekaně aktivní bez ohledu na věk. Při tak vysokém počtu hostů lze pozorovat za dobu plavby již několik rozdílných zájmových skupin. Někteří sportují, někteří si zvyšují kondici v posilovně, někteří mají spíše kulturní zájmy jako hru karet, nebo kostek, četbu, malování, vyšívání, skládání puzzle. Určitá skupina se jen opaluje a drží se stranou. Některé lidi je vidět jen občas, hlavně u jídla. Možná je to způsobeno také tím, že většina kajut má balkon a odtud je možno pozorovat moře a dýchat mořský vzduch a mít denní světlo ke čtení a jiné soukromé činnosti.

Často vidíme, že si někteří nechávají donášet jídlo do kajuty. Další z cestujících již mají místo štamgastů v některém ze snad deseti barů, jiní chodí pravidelně poslouchat vážnou hudbu nebo tančit. Jistě část lidí na lodi nepotřebuje žádnou společnost, jsou zahloubáni sami do sebe a prožívají i zde svůj život tak, jak jsou zvyklí.

 

Během dne se opět hrál minibasketbal a i jiné soutěže a taky minigolf. Zajímavé je, že dnes jsme po celý den potkávali naše známé Vědunku, Petra, Petera, Maria i Janu a zdraví nás mnoho jiných lidí, Italové, Španělé, Francouzi, Švýcaři, Němci, Rakušané a dost času trávíme s našimi spoluhráči v soutěži. Dnešní kulturní program byl zaměřen  na poslouchání nových hudebníků, kteří zde v Austrálii nastoupili na loď a nemáme je ještě naposlouchané. V divadle  vystupoval zpěvák Ross v imitaci Elvise Presley a opět byl vynikající a všechny diváky stejně jako předtím ohromil.

 

Už se těšíme na naše poslední přistání v Austrálii. Nebudeme přímo v Perthu, ale přistaneme v přístavu Fremantle, který  je od Perthlu vzdálen 20 kilometrů. Protože zde máme odpolední výlet od našeho přístaviště do Perthu, chceme dopoledne vyjet na našich elektrokolách kolem přístaviště a zase něco zajímavého nafotit, načerpat nějaké nové informace či zážitky a měli bychom také poslat nějaký ten mail s fotkami na internet společně se zážitky.

dscn9141.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Plavba kolem světa 2015

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 41
Celkem: 3046327
Měsíc: 39762
Den: 2536