Jdi na obsah Jdi na menu
 


NEW YORK - DEN DRUHÝ

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou

historické pirátské plachetnice z 18. století

„La Grace“, což znamená - „Puvabná“
DEN DRUHÝ - NEW YORK

img_7802.jpg

 

Úterý 24. dubna 2012 - 2.den, do konce zbývá 48 dní
New York – nalodění na La Grace za 6 dnů
 
 
Dnes jsme vstávali poměrně pozdě, napsal jsem velmi časně první deníček, snídaně u Beňa byla velice chutná a vydatná, že jsme vydrželi s jídlem i pitím až do 9 hodin večer. Přátelé ze Slovenska – Beňo, Dáša i její učitelka klavíru nás doprovodili poprvé do města - jeli jsme metrem a koupili si sedmidenní jízdenku za 30 USD, přijeli jsme do Metropolitního muzea, které svým rozsahem patří mezi nejvýznamnější na světě , překrásné jsou hlavně obrazy starých světových mistrů včetně našeho Muchy. Mimoto je zde i cenná sbírka sbírek vykopávek a mimořádností z Egypta včetně asi 20 metrového obelisku.Další poznávání bylo v poměrně velikém centrálním parku, je to asi jediná klidná zelená plocha s jezírky, skalisky, hřištěm a cestičkami s lavičkami. Ano ten centrální park je velmi využíván místními lidmi, odehrává se zde zřejmě veškerý sportovní a odpočinkový život, je zde klid, různé oblasti sportu, oddychu, lavičky, relativně ticho oproti vedlejšímu silně pulzujícímu velkoměstu.

img_7791.jpg

 
img_7795.jpgMěli jsme štěstí, že vysvitlo sluníčku a znatelně se oteplilo. Večer jsme došli i k řece. Zde byla zakotvena veliká námořní vojenská loď, která slouží společně i s jinými artefakty slouží jako námořní muzeum, dokonce za několik měsíců zde přibude i raketoplán. Dokonce jsme na břehu této řeky spatřili rozbité auto po nehodě.
 
Dnes zde byla až do večera poněkud zima a toto chladné počasí potrvá asi do soboty, kdy odletíme do Dominikánské republiky. Večeře byla zase výborná, tentokrát vařil sám Beňo špagety s kečupem.

lagrace_logo.jpg

 
 

Náhledy fotografií ze složky Atlantik La Grace 2012 - NEW YORK 1. část

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 37
Celkem: 3055575
Měsíc: 44285
Den: 2314