Jdi na obsah Jdi na menu
 


10 statečných v Plzni - Oblastní kolo minivolejbalu Plzeň 2014

Lokomotiva Plzeň a Český volejbalový svaz  pořádaly ve dnech 31.5.-1.6.2014 Oblastní kolo minivolejbalu Plzeň 2014. 10 "statečných" hráčů našeho oddílu VK SPORT Rychnov nad Kněžnou se účastnilo v kategorii ŽLUTÁ: jedno družstvo - Tomáš Dufek/Eda Linhart, ORANŽOVÁ: dvě družstva - Štěpán Markov/Marek Nosál a Jindra Novák/Jirka Bahník, ČERVENÁ: dvě družstva: Matěj Resl/David Váňa a Honza Stuchlík/Fanda Linhart. 

Turnaj byl kvalifikací na Místrovství České republiky v minivolejbalu. 

Dvojice Matěj a David  v červené kategorii postoupila z 1. místa ze základní skupiny bez prohry do finálové skupiny, kde obsadila celkem 7. pozici z 55 dvojic a automaticky postoupila na Mistrovství ČR do Brna. 

Dvojice Honzík a Fandou v základní skupině obsadila 2. místo (6 výher a 1 prohra) a bojovala v turnaji o 9.-16. místo , celkem obsadila dvojice nadějných volejbalistů 15. pozici a automaticky postoupila na Mistrovství ČR do Brna. 

V oranžové kategorii z celkového počtu 56 dvojic obsadila dvojice Jindra Novák/Jirka Bahník celkem 42. pozici a dvojice Štěpán Markov/Marek Nosál skvělou 14. pozici v dané kategorii.

Naší nejúspěšnější dvojicí chlapců Tomáš Dufek/Eda Linhart ve žluté kategorii chyběla jen jedna výhra k 2. místu z celkového počtu 50ti družstev, ke které bylo opravdu velmi blízko. Na konec dvojice obsadila na turnaji skvělou 5. pozici a automaticky postoupila na Mistrovství ČR do Brna. 

Děkujeme za přístup našich kluků, za bojovný sportovní výkon, dále děkujeme rodičům za podporu, skvělé povzbuzování, zajištění dopravy a spec. poděkování náleží p. Jirkovi Bahníkovi za nadstandardní servis celému týmu (realizační sbor, rodiče a hráči), který nám všem poskytl ve svém krásném karavanu.

Velkým zážitkem pro celé družstvo bylo setkání s ženskou reprezentací ve volejbalu a to jak při kvalifikačním utkání na ME se Slovinskem v sobotu v Plzni od 18.00 h. (hrálo se ve stejném areálu jako dané oblastní kolo MV), tak i při setkání reprezentantek s dětmi v neděli na turnaji. Naši mladí volejbalisté se stali úspěšnými lovci podpisů reprezentantek i realizačního týmu naší ženské reprezenzace - podpisy mají všude: na volejbalových míčích, na dresech, na čepicích, na těle...

MR