Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezi muži se kluci nezratili: Hamplík pátý a Standa jedenáctý v elitní kategorii.

V sobotu 25.2.2017 se sprinteři Štěpán Hampl a Standa Jíra vydali do Prahy na Mistrovství ČR mužů, kde na nejkratší sprinterské trati soupeřili s českou špičkou.

20170225_142145.jpg

Standa ve svém rozběhu zaběhl dosti kvalitních 7,09 s jen desetinu za svým týden starým osobákem. Ze startovní reakce bylo ale patrné, že při svém debutu mezi elitní kategorií, měl jistý respekt. Poté už vypadal Standův běh velmi hezky, frekvenčně, "nadupaně", rytmicky a bez větších chyb. Takže určitě pochvala a jako bonus celkové 11. místo na MČR mužů. Jednoznačně úspěch!

Na Štěpánovi, který na MČR mužů startoval již v loni a to v hale i pod otevřeným nebem, bylo vidět, že má za sebou již jisté zkušenosti. V rozběhu si kvalitním časem 6,84 s pohlídal postup do finále, v němž ubral další dvě setiny na 6,82 s. V nabité finálové konkurenci to znamenalo 5. místo. Chvilička zklamání, že to nebylo pod 6,80 s sice následovala, ale za pár minut, se už Hamplíkovi na tváři vyloudil úsměv a celková spokojenost z dnešního závodu. I já jsem byl spokojený s tím, co dnes Štěpán předvedl. Oproti rozběhu, kde jsem měl ze Štěpánova projevu pocit, že je to trochu zbytečně "zatuhlé", byl finálový výkon o poznání dynamičtější. Na startovní reakci bychom mohli ještě ledacos zlepšovat, ale vždy je dobré vědět, že víme, kudy se máme vydat. Jednoznačnou pochvalu si však Štěpán zaslouží za "cílování" ve finiši, které ve finálovém závodě předvedl a na které občas při svých závodech zapomíná. V letošní halové sezóně běhal Štěpán obrovsky vyrovnané časy od 6,80 s do 6,94 s. Nyní máme před sebou konečně chvíli odpočinku, abychom poté zahájili jarní část přípravy.

Kluci, máte můj obdiv.