Jdi na obsah Jdi na menu
 


Junioři druzí na Mistrovství Čech. Nový OR pro Standu Jíru za 10,71 s.

V sobotu 15.9.2018 se vypravilo družstvo juniorů našeho oddílu do Hradce Králové do bojů v rámci Mistrovství Čech, takzvaného semifinále a tedy předstupně Mistrovství ČR. Cílem bylo touto soutěží hladce projít a kvalifikovat se MČR, které se uskuteční za 3 týdny na pražské Slávii.

Našemu celku se tento cíl podařilo naplnit dokonale a dokonce, i když jsme mnoho disciplín záměrně takříkajíc "vypouštěli", aby kluci zůstali zdraví, jsme se umístili o pouhých 8 bodů za AK Škoda Plzeň, který dnešní den vyhrál. Při medailovém ceremoniálu měli ale naši kluci i tak velkou radost ze stříbrných medailí a já vím, že pro finále MČR nám zůstávají ještě některé skryté trumfy v záloze.

1titulka2.jpg

Z naší tréninkové skupiny se tohoto klání zúčastnilo 7 borců. Velmi dobrý den dnes měl Standa Jíra. Celkově posbíral pro družstvo 22,75 bodů a stal se tak nejvíce bodujícím borcem!  Co mě ale potěšilo nejvíce byl senzační a na konci sezóny úctyhodný nový osobák na 100 m, které vyhrál, v podobě finálového času 10,71 s. Tak to byla velká paráda a Stáňa zářil štěstím. Z mého pohledu fantastické starty, které dnes předvedl a velmi dobrá práce rukou. Na každý pád veeeliká pochvala. Na dvoustovce přidal Standa 2. místo za kvalitních 21,90 s. Na Hradec bude Standa jistě vzpomínat velmi rád.

1jira.jpg

Pro Štěpána Hampla, který se do A finále dnes také kvalifikoval, byl jeho dnešní výkon 10,87 s a 2. místo spíše velmi dobrým tréninkem. Obzvláště když si uvědomíme, že jak v rozběhu tak ve finále převedl Hamplík totožný čas. Dvoustovku jsme nakonec raději ani nechodili, jelikož moc dobře víme, kolik toho v této sezóně máme již za sebou a že nás čeká ještě dramatické finále.

1hampl.jpg

Třetím do party finálových stovkařů byla Mára Řehák. Pro něho mám dnes dvě pochvaly a obě se týkají bojovnosti na cílové čáře. Nejprve Marek zabojoval v rozběhu na 100 m, když zafinišoval na druhém místě, které mu zajistilo účast v A finále. Díky tomu jsem měl mezi nejrychlejšími borci dnešního dne hned 3 ze šesti závodníků. Ve finále dokázal Marek opět bojovat a vybojoval 4. příčku za čas 11,23 s. Na dvojnásobné trati doběhl v čase 23,25 s a opět výborným finišem vybojoval ve svém běhu prvenství, které znamenalo v celkovém součtu 8. místo.

1rehak.jpg

Všichni tito sprinteři si ještě společně s Dominikem Holubem "vystřihly" další parádní štafetu 4x100 m za 42,22 s, což ke konci sezóny je hodně kvalitní počin.

Daniel Bezucha dnes startoval na 400 m překážek. Po senzačně rozběhnutých 300 metrech však zavadil o devátou překážku, ale do cdíle srdnatě doběhl v čase 59,31 s. To nakonec znamenalo velmi solidní 7. místo! Věřím, že Dan při finále MČR zaběhna čas mnohem lepší. Rozhodně na to máš!

1bezucha.jpg

Další dva Bézovy starty se týkaly štafet. Nejprve v B štafetě na 4x100 vyběhl Daniel spolu s kolegy Tomášem Puczkem, Tadeášem Krakuvčíkem a Adamem Šufliarským skvělé 4. místo za 45,01 s, ke kterému přidal body i za čtvrtkařskou štafetu ve složení Jiří Kabrda, Tadeáš Krakuvčík, Honza Lepeška, Dan Bezucha, když tato sestava doběhla na 2. místě v čase 3:38,71.

Posledním sprinterem naší skupiny dnes byl Tadeáš Krakuvčík, který si dnes naordinoval 400 m, jíž absolvoval za 52,92 s. Nu po cyklisťáíku se školou asi očekávatelný výsledek. Pro družstvo to znamenalo ale dobré 4 body.

1krakuvcik.jpg

Obrovskou úroveň měla dnešní výškařská soutěž, neboť na body a to znamená na umístění do 10. místa bylo nutné zdolat 191 centimetrů. To se podařilo Tomáši Puczkovi, ale konečnou 9. příčku mu přisoudily křížky tedy nezdařené pokusy a opravy na předchozích výškách. Přesto jsem spokojen, protože hradecký sektor, na němž se Půca rozbíhá asi 10 metrů z trávníku do kopce, není příliš ideální.

1puczek.jpg

Druhým skokanem byl Jindra Semotam, jenž bodoval v tyčce, kde za výkon 370 cm bral 4 bodíky v podobě  7. příčky a 3 body v trojskoku za 12,55 m. Právě v "triplu" měl Jindra dnes políčeno na skoky přes 13 metrů, což by znamenalo nový osobák. Obrovské nedošlapy v celkem větrné loterii mu  však tento výkon zhatily.

1semotam.jpg

Těším se na 28. října, kdy se opět na pražské Slávii sjede náš mančaft k bojům o nejvyšší příčky v rámci Mistrovství ČR družstev juniorů a doufám, že navážeme na náš loňský úspěch, když jsme právě zde vyhráli kategorii dorostenců.

1titulka1.jpg