Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní soustředění SCM v Nymburce bylo příjemným zahájením přípravy.

Podobně jako v loňském roce uspořádalo středočeské SCM kratší výcvikový tábor a stejně jako právě v roce předchozím jsme pro tyto účely zvolili Sportovní centrum v Nymburce. Soustředění bylo čistě víkendovou záležitostí a trvalo od pátku 7.10. do neděle 9.10.2022. Přesto jsme se snažili vytvořit plnohodnotnou náplň, kterou většina zúčastněných zahájila přípravu na nový roční tréninkový cyklus.

Z naší skupiny se zúčastnili členové SCM Lukáš Soukal, Šimon Kratochvíl a Jirka Synek. Nechyběl ani Štěpán Veselý, který do SCM bude zařazen od nového roku a také Vítek Vinduška, Radek Novák a Franta Hanč, kteří sem chtěli jet se svou partou.

1nase.jpg

Celkově bylo soustředění pojato jako zahájení podzimní přípravy s cíleným zaměřením na všeobecný rozvoj s velký důrazem na koordinační a stabilizační stránku.  Pátečním tréninku, který díky slunečnému a i celkem teplému počasí proběhl na beach volejbalových kurtech, seznámení se s celým osazenstvem, práci s klenbou v písku, herní prvky beachvolejbalu a kinballu s velkým míčem. Nakonec pohodové rovinky na trávě.

2.jpg

 

1.jpg

Sobota dopoledne proběhla v atletickém tunelu, kde jsme v prvé části věnovali prostor odrazům na gymnastickém air tracku a také samotným gymnastickým prvkům. Poté následovala koordinační překážkářská cvičení na překážkách. Celkově dal tento trénink všem poměrně slušně zabrat asi právě proto, že se v něm objevilo mnoho cviků, které se ne až tak často dělají.

3.jpg

 

4.jpg

 

5.jpg

Po obědě standardní regenerační procedury v hydromasážním bazénu, který jsme společně s velkým bazénem a saunou zapojili tentokrát opravdu hodně. V odpolední fázi jsme nejprve zahájili lehkými tempy na dráze. Někteří to trošičku "přepískli" a sand se do budoucna poučí.

6.jpg

Poté hned navazovalo cvičení zaměřené na zpevnění a posílení středu těla pod vedením Jany Baldové a opět mě její lekce nezklamala, protože na všech zúčastněných bylo vidět, že pracují opravdu poctivě a svědomitě. Následně to bylo vidět i na jejich zpocených tvářích a tričkách:).

8.jpg

 

7.jpg

Po večeři a vířivce jsme Janu využili znovu, tentokráte při večerním zhruba hodinovém protahování v tělocvičně.

9.jpg

Nedělní program byl pouze dopolední a zahájili jsme ho aktivačními hrami a činnostmi s míči a švihadly. Soudě podle zápalu atletů a atletek věřím, že se to všem líbilo. Posléze následovaly 4 vcelku vydatné série kondičního cvičení Tabbatta, při nichž dostali všichni opravdu do těla. 

12.jpg

 

11.jpg

Závěr  soustředění jsme zacílili do posilovny, kde si každý dodělal takzvaně, co potřeboval a ještě před obědem jsme využili poslední možnost odreagovat se v bazénu a nechat si trochu uvolni a nadnášet svaly ve vodě. 

Bylo to sice kraťoučké soustředění, ale náplň i reakce a odezvy atletů mě utvrdily v tom, že to mělo smysl.

13.jpg