Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závodní sezónu zahájili žáci.

V pátek 29.4.2022 se rozjela letošní venkovní závodní sezóna. Z naší tréninkové skupiny ji zahájila čtveřice starších žáků v rámci 1. kola soutěže družstev žactva v krajském přeboru. Na toto utkání jsme docestovali do Vlašimi, kde se představili Štěpán Veselý, Radek Novák, Ondra Musil a nováček Martin Dupák.

 

Jako první jsme nastoupili ke startu na 60 metrů, kde se prezentovali všichni čtyři borci. A ze čtyř startů v rozbězích se nakonec urodily čtyři nové osobáky. Radek Novák si i přes obtíže s bolestmi zad doběhl pro osobák v hodnotě 8,09 s, ale z mého pohledu je v jeho reálných silách výkon kolem 7,80 s. Takže nyní máme jednoznačnou prioritu ve vyřešení již delší dobu trvajících obtíží. Na Radkově druhém startu byly obtíže také patrné a při závodu na 150 metrů zaběhl 19,63 s, což je půl vteřiny za jeho halovým osobákem. I zde vidím jednoznačný potenciál na časy pod 19 vteřin!

1novak.jpg

Ondra Musil předvedl, že když dokáže svoje dlouhé nohy "roztočit", zaběhne již velmi slušný čas, což v jeho případě na tak krátkém sprintu, jakým je šedesátka, není nic snadného. Každopádně se mi u něj líbila právě technika, kterou dokázal rozbalit druhou část trati a odměnou mu následně byl nový osobáček 8,06 s. Jeho druhou disciplínou byl závod na 800 m, v němž si velmi dobře takticky poradil se startovním polem, když se šikovně po seběhu zavěsil a po dramatickém finiši proti čáslavskému soupeři si doběhl pro vynikající 3. místo a také druhý osobní rekord v tento den 2:28,93.

1musil1.jpg

Na šedesátce dokázal mírné větrné podpory do zad, která na vlašimském stadionu nebývá příliš k vidění, využít Štěpán Veselý, jenž si v rozběhu zaběhl nový osobák 7,67 s. Projevem byl jeho výkon velmi frekvenční, ale současně ještě působil "syrovým" nevyběhaným dojmem. Jsme na začátku sezony, a tak věřím, že si Štěpa v letošním roce zaběhne ještě daleko rychlejší časy. Postup do finále A byl sladkou odměnou. Ve finále však již foukl proťák. Přesto i s finálovým výkonem jsem byl spokojen a to nejen proto, že sám Štěpán cítil, že celkově jeho výkon byl ve finále lepší, ale proto, že stejný dojem jsem měl současně také já. Na 150 metrů běžel Štěpán dá se říci solo závod. Nicméně z pohledu přípravy to vlastně nebylo úplně špatně. "Prošťouchli" jsme tuto trať v nekřečovaném závodě a výkon 18,62 s slibuje posun kupředu.

20220429_152054.jpg

Posledním borcem byl nováček, který začal trénovat teprve v uplynulém týdnu Martin Dupák. Ten velmi dobře překvapil hned na své první trati 60 m, když postoupil do B finále časem 7,86 s a i vněm dokázal v protivětru zaběhnou t další čas pod hranici 8 vteřin. Na první závody výborně! I na 150 metrech si Martin nebral servítky a opět předvedl kvalitní výkon, i když vlastně netušil, do čeho jde. Zde zaběhl 19,10 s a v obou závodech bodoval pro kolínský tým. 

1dupak.jpg