Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. 8. 2007

 

 

03log2_caritas_2.jpg

Chudenicko, Měčínsko, Švihovsko

 

Charitní ošetřovatelská služba. 

 

Jejím posláním je pomáhat všem lidem v nouzi na principech křesťanské lásky. Poskytuje odborné zdravotní ošetření a komplexní péči přímo v bytech seniorů. Pro chronicky nemocné či staré občany, kteří nepotřebují akutní lékařské ošetření je tato odborná pomoc v domácím prostředí velkým přínosem. Na základě doporučení ošetřujícího lékaře je poskytována sedm dní v týdnu. Nejčastějšími zdravotními úkony jsou převazy, podávání léků, aplikace inzulínu, kontroly krevního tlaku, odběry krve na vyšetření, kontrola glykemie.

 

Charitní pečovatelská služba. 

 

Cílem je zajistit seniorům, kteří mohou zůstat ve vlastním domácím prostředí, pomoc při zajišťování plnohodnotného života. Díky pečovatelské službě může senior setrvat co nejdéle doma, kde se cítí dobře, nedochází k přerušení vztahu s rodinou a přáteli. Úkony, které pečovatelská služba nabízí: dovoz obědů, nákupů, pomoc při úkonech osobní hygieny, jednoduché ošetřovatelské úkony, pravidelný nebo jednorázový úklid, doprovod k lékaři, obnova a nácvik vlastních dovedností, denní dohled, bezplatné poradenské služby.

 

Kontaktní místa:

Chudenice a okolí: OÚ Chudenice, Kvapilova 23, Lenka Převrátilová tel.: 731 433 088, e-mail: chpschudenice@charitakt.cz;
Švihov: Yvona Bauerová, telefon 731 433 089; e-mail: chpssvihov@charitakt.cz;
Měčín Ivana Ryšavá, telefon 731 433 043;

 

Nízkoprahový klub pro děti a mládež Chapadlo

 

Našim posláním je nabídnout dospívající mládeži ohrožené společensky nežádoucími jevy možnosti aktivního trávení volného času a dostupné poradenství, které by jim pomohly zapojit se do běžného života svých vrstevníků.
 

Cíle:

·    Vytvořit bezpečné prostředí pro mládež s nabídkou aktivního trávení volného času a snížit tím dopad rizik trávení volného času na ulici.

  • Pomoci uživatelům přijmout odpovědnost za své rozhodnutí a osvojit si morální návyky a principy zdravého životního stylu.
  • Poskytnout individuální poradenství, které by aktivizovalo uživatele při samostatném řešení životní situace a hledání životního směru.
  • Zapojit mládež do běžného života svých vrstevníků.

Služba je poskytována terénním způsobem a v klubu Chapadlo na adrese Náměstí Míru 63, Klatovy I., na nádvoří městského úřadu, příchod průjezdem vedle radnice.

Kontakt: Petra Tóthová, tel. 602 146 918

 

Na Vaše případné dotazy Vám rádi odpovíme na tel. čísle 376 709 313.