Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tipy na výlety v blízkém okolí obce Soběsuky

23. 1. 2010

Můžete se zajít přímo v naší obci podívat na koně, u nás, i v našem okolí, je několik stájí, a je tu vhodný terén na vyjíždky.

Naše obec Soběsuky je na kopci, je tu vidět do dálky. Když budete mít štěstí, tak je občas vidět, jak na protějším kopci, nad osadou Olšina, lítají nadšenci s padáky. Pokud je jižní vítr, tak jsou tam dobré podmínky pro paragliding.  Je tam převýšení 40 metrů, vhodné pro začátečníky. Lze se tam dostat autem, Z Kroměříže směr Zdounky, za obcí Šelešovice do prava po polní cestě podél topolové aleje až ke krmelci. U krmelce do leva a po okraji pole až na start/ne při vzrostlém obilí.

V zimních měsících se u nás, přímo nad obcí, směrem k severu, lze nechat tahat draky, lze u nás provozovat snowkiting, powerkiting, kiteboarding. Vitr u nás fouká skoro pořád. Lze tam jezdit až k lesu. Je tam dobrý přístup autem, nemusíte nést daleko tažného draka na zádech.

Také si tuto oblast oblíbili příznivci horkovzdušných balonů. Horkovzdušný balon tu lze vidět nejen přelétat, ale jsou tu vidět i jejich vzlety.

Samozřejmě se u nás dá provozovat pěší turistika a cyklistika.


 

Mnoho dalších tipů najdete na stránkách Turistického klubu, včetně aktuálních zpráv z našeho regionu: www.sousede.cz/_index/tipy-na-vylet/qlc/268439164/page/1

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář