Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malinový dort

30. 9. 2009

Ingredience:
kupuji 3 dílný piškotový korpus, 500 g malinového jogurtu, 1 kelímek kysané smetany, 2 kelímky smetany ke šlehání (400 ml), 2 ztužovače šlehačky, 2 vanilkové cukry, 1 a půl sáčku mleté bílé želatiny (14 g), 2 lžíce cukru, 2 sáčky červené želatiny na polevu, 700 g mražených malin

Postup přípravy: Ze šlehaček, ztužovače šlehačky a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku.
Jogurtová hmota: jogurt smícháme s kysanou smetanou a 2 lžícemi cukru. Bílou mletou želatinu dáme do malého kastrůlku a přidáme 9 lžic studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Poté želatinu za stálého míchání zahříváme, dokud se úplně nerozpustí. Sundat z kamen a vmíchat několik lžic jogurtové hmoty (aby se želatina zchladila a nezpuckovatěla), to vše pak přidat do zbylé jogurtové hmoty a zamíchat, nakonec přidat ušlehanou šlehačku a máme hotový krém.
1. díl korpusu položit na podnos a okolo položit dortový kruh, korpus potřít krémem a poklást několika malinami a přiklopit.
2.díl korpusu ten pouze potřít krémem a přiklopit 3.dílem korpusu, ten potřít krémem a na něj rozložit hustě po celé ploše maliny. Nakonec dort zaliji červenou želatinou, kterou připravím dle návodu na obalu. Dort nechat nejlépe ztuhnout přes noc.

Můžeme dort obměnit tím, že použijeme jahodový jogurt a čerstvé jahody; nebo ananasový jogurt a nakládaný ananas. Dort je opravdovým hitem každé naší oslavy... a nejlepší je malinový!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář