Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bohemians - Motorlet

14. 9. 2009

Bohemians - Motorlet 6:5 (3:3). P.Vala 2, Koubek, Jaroš, Hájek, Kuchař - Kozák 3, Vondrák, Houha

www.bohemians.cz

Sestava Bohemians 1905: Šivec, Machala, Skandrani, Lupač, Koubek, Kuchař, Vavruška, Vokřínek, Vostarek, Jaroš, Patrik Vala, Hájek, Hruška, Denis Vala, Tesař, Votlučka.

Utkání probíhalo od první minuty ve vysokém tempu, bohužel domácí jeho ůvod zaspali a během prvního střídání prohrávali 0:2. Do poločasu se podařilo otočit skore v náš prospěch a to v poměru 3:2, ale množství šancí na vstřelení branky na obou stranách tomu neopovídalo. Do druhého poločasu jsme vstoupili s velkou chutí a rázem jsme se dostali do vedení 5:3, ale na soupeři byla znatelná chuť bojovat a vyrovnat zápas, což se podařilo. Za stavu 5:5 předvedl individuální akci domácí kapitán Jaroš a zvýšil na 6:5. Soupeř měl jedinečnou šanci vyrovnat v poslední minutě zápasu z přímého kopu, ale domácí mužstvo skvěle podržel golman. I díky tomu Bohemka vyhrála v tomto dramatickém a krásném utkání plném šancí a gólů na obou stranách 6:5.

www.fotbal-motorlet.cz

Skoro nás výsledek zápasu svádí k nadpisu: tradiční soupeř, tradiční průběh hry, tradiční výsledek. Vždyť se stačí podívat na loňské duely s tímto soupeřem. Na podzim 2008 jsme v přeboru ml.přípravek srovnali manko 0:2 na 2:2, ale tři minuty před koncem jsme dostali gól a prohráli 2:3 (popravdě – v tomto duelu byla Bohemka lepším týmem).

To letos na jaře se na Vítkově hrál vyrovnaný duel, a opět ještě tři minuty před koncem jsme hráli nerozhodně 1:1, jenže ze skrumáže po rohovém kopu jsme šli opět do kolen po prohře 1:2. Bohemka nakonec v loňském roce vyhrála přebor mladších přípravek a hráči se po zásluze dočkali gratulace fanoušků v zaplněném Ďolíčku o přestávce ligového utkání Bohemians 1905 – Plzeň. Kdo byl tedy papírovým favoritem úvodního kola přeboru starších přípravek bylo jasné.

Ale situace na hřišti byla jiná. Zejména prvních deset minut ukazovalo pravý opak. Bohemku jsme téměř nepustili na naší půlku a velkou aktivitou a pohybem po hřišti jsme si vynutili tlak. Ten jsme konečně také zúročili. Nejprve Adam Vološin vyzkoušel z trestného kopu pozornost brankáře když jeho pokus vytěsnil na roh. Pak jsme ale viděli vzornou spolupráci Matyáše Kozáka a Fandy Vondráka, kteří si spolu dvakrát narazili míč a finální přihrávku Fandy uklízel do prázdné branky Maty – 0:1. Zanedlouho se svou rychlostí prosadil Fanda Vondrák a přesně zakončil – 0:2. Luxusní náskok jsme ale po vystřídání celé sedmičky vzápětí ztratili. Po špatném bránění hráčů uprostřed hřiště, šla na Martina Lisičan těžko chytatelná rána – 1:2. Stejně jako my se soupeř prosazoval po rychlých protiútocích. Tak tomu bylo i při druhém gólu, kdy útočník soupeře utekl naší obraně a podél vybíhajícího Martina Lisičana srovnal – 2:2. Odpověděli jsme sice šancí Fandy Vondráka a střelou Vládi Houšky těsně vedle, ale po dalším rychlém kontru a střele k tyči otočili zelenobílí skóre zápasu – 3:2. Zdálo se, že Bohemka bere otěže zápasu do svých rukou, ale naši kluci hráli s nevídanou chutí a do přestávky srovnali. Na 3:3 dával po dalším parádním centru Fandy Vondráka Matyáš Kozák do prázdné branky.

Nestává se často, abychom prakticky neměli svým chlapcům o přestávce v kabině co vytknout. Chtěli jsme jen udržet tempo hry a v některých momentech zjednodušit hru kombinací, namísto soubojů jeden na jednoho. Druhá půle byla z naší strany opět vzorová. Nejprve Vláďa Houška hlavou po rohu těsně minul branku a pak dával Matyáš Kozák po přihrávce Fandy Vondráka ve 100% šanci těsně vedle. Trest přišel vzápětí. Na pronikajícího útočníka vyběhl Martin Lisičan pozdě, a Bohemka šla opět do vedení 4:3. Po dalším centru se nekrytý hráč Bohemky dostal do poklidného zakončení a bylo to už o dvě branky – 5:3. Když jsme promarnili obrovskou šanci po našem rohu a Martin Lisičan vyrazil tvrdou střelu soupeře na roh, mnozí přestali doufat v obrat. Jenže. Kluky jsme nabádali, že zápas není ztracený a Vláďa Houška nádherně rozdal míč na Kubu Jelínka. Tomu střela nesedla ale na správném místě stál Kája Houha, který dal kontaktní gól – 5:4. Stále jsme byli velmi pohybliví a po faulu pět metrů před pokutovým územím srovnal stav z trestného kopu Matyáš Kozák – 5:5 !!! V obraně čistě získával míče především Matěj Houška a také je následně výborně vyvážel nebo rozdával spoluhráčům. Chtěli jsme utkání rozhodnout ve svůj prospěch. Zbývaly asi tři minuty do konce, když však po dalším rychlém protiútoku šla Bohemka opět do vedení – 6:5. Kluci to nezabalili, a v posledních vteřinách zápasu byl v pokutovém území sražen pronikající Fanda Vondrák. Očekávali jsme odpískání penalty, ale rozhodčí nařídil pouze trestný kop uvnitř pokutového území. Matyáš Kozák vypálil tvrdě a brankář jeho střelu vyrazil přesně k dobíhajícímu Vláďovi Houškovi. Stačilo, aby do branky upadl s míčem na prsou. Vláďa však chtěl zavěsit střelou, na míč chvilku čekal a soupeř ho stačil odkopnout těsně vedle tyče.

Klukům tedy potřetí v soutěžním utkání s tímto soupeřem zbyly doslova oči pro pláč. Výsledek velmi mrzí. Ale našim hráčům nejde nic vyčíst. Všichni šli nadoraz, a dali do hry vše. Tomu odpovídalo i vysoké hodnocení většiny hráčů. Výkon s Bohemkou je příslibem pro další utkání. Chceme, abychom takové výkony dokázali opakovat častěji. Na Vítkově se fotbal divákům musel líbit, a kluci na obou stranách strhávali svými výkony diváky k nebývalému povzbuzování. Pokus o zopakování tohoto výkonu máme hned následující sobotu doma proti Slavii. 

Sestava:
Lisičan – Vološin, M.Houška, Novotný, Breza – Eckhardt, Jelínek, Lehner, V.Houška, Ambler – Kozák, Vondrák, Houha, Vacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář