Jdi na obsah Jdi na menu
 


Motorlet - Slavia

14. 9. 2009

Motorlet - Slavia 2:4 (2:1). Houška M., kozák - Pek 2, Valenta, Žáček

www.skslavia2000.cz

Branky:  4.min. Pek (Radimský), 30.min. Valenta (Novák),
                            41.min. Valenta (Procházka), 47.min. Žáček (Radimský)          

       nominace: Svítil,Žáček,Radimský,Honc,Procházka,Kostka,Valenta,Kratochvíl,Kolář,Novák,Vaska,Pek,Pátek.

Další utkání, jsme odehráli v sobotu v ranních hodinách na hřišti Motorletu Praha.  Malé ohlednutí  za naším soupeřem,jak se prezentoval v prvním kole na hřišti Bohemians 1905. Musím konstatovat, že náš soupeř tam zanechal pěknou vizitku po solidním výkonu,i když tam chvilkami sahali po třech bodech nakonec po pěkné přestřelce podlehli 6:5. Tak jsem naše kluky nabádali ,aby nepodcenili soupeře a hráli soustředěně naší hru. Do tohoto utkání jsme vstoupili dost smolně, když hned v první minutě Robin Procházka fauloval soupeře v našem vápně a sudí odpískal penaltu,kterou náš protihráč s přehledem proměnil a ujali se tak vedení 1:0. Kluky ta branka nijak neznervóznila, ale naopak je nastartovala k super výkonu a neustálému tlaku a díky tomu se kluci dočkali vyrovnání  po dobře rozehraném rohu a pěkné hlavičce Honzy Peka. Branka motivovala hráče ještě k většímu tlaku na soupeřovu branku, kterou jsme celou půli obstřelovali, ale další branku nám brankář domácích nedovolil a naopak na konci půle, jsme po chybě inkasovali druhou branku na 2:1 a to byla tečka za prvním  poločasem.                                                                                          

 Chlapce, jsme v kabině pochválili a burcovali s tím, že jsou lepší a mají více ze hry ale smůlu v koncovce, tak proto ať se nebojí a hrají pořád stejnou hru a soustředí se na koncovku. Kluky jsme v šatně  povzbudili a šli na hřiště s cílem otočit skóre utkání v náš prospěch. Hráči tomto duchu vlítli na soupeře a předváděli opravdu pěknou hru s mnoha  šancemi ,které si vytvářeli a pak přišla vyrovnávací branka po pěkném prostrčení Novase na Valdu, který  pronikl mezi hráči soupeře a vstřelil vyrovnávací branku na 2:2. Následně stejný hráč trefil ještě třetí branku a otočil výsledek utkání na 2:3 v náš prospěch a nakonec 5 minut před koncem utkání, jsme po další standardní situaci vylepšili skóre na 2:4 po dalším pěkném centru Radžiho a pěkné hlavičce Pavla Žáčka.Tímto výsledkem skončilo utkání. Na závěr musíme poděkovat všem hráčům za super výkon a předvedenou hru.                                                         
 Děkuji trenér a realizační tým
   

www.fotbal-motorlet.cz

Nespokojeni s výsledkem i předvedenou hrou
2.kolo – Přebor starších přípravek - Sobota 12.9.2009 9:00 – hřiště UMT Klausova
Jestliže jsme naše kluky i přes prohru s Bohemians 1905 v minulém kole chválili, tentokrát jsme zůstali za očekáváním právě s předvedenou hrou. Prohra pak byla už jen logickým důsledkem. V týdnu jsme se sice dobře rozehráli a doma rozstříleli v soutěži 5+1 Union Žižkov celkovým skóre 43:5 (hráno 4x15 minut, tedy 8 zápasů s výsledky

2:0,9:1,3:0,3:1,8:0,7:2,6:1 a 5:0). Jenže mistrovský zápas s favorizovanou Slavií byl úplně o něčem jiném. Červenobílí nás bohužel po většinu zápasu převyšovali jak v individuálních schopnostech, tak v herním pojetí. Nezbývalo tedy, než tento zápas takzvaně „ubojovat“, jenže ani v této činnosti Slavie nezůstala pozadu, a proto jsme nezískali ani bod. Alespoň na remízu bychom mohli pomýšlet pouze tehdy, kdyby sešívaní neproměnili své vyložené šance, ale těch bylo bohužel příliš. Na druhou stranu nelze říci, že by celý náš tým zklamal. Například Martin Lisičan v naší brance podal výborný výkon a svými obětavými zákroky nás dlouho držel ve hře. Příjemně překvapil také Tomáš Krejčí, který nastoupil po dlouhé době, a na místě obránce si velmi dobře plnil své úkoly. I na některých dalších hráčích bylo vidět, že se s vývojem zápasu nechtějí smířit, ale pokud proti takovému soupeři nepodají všichni vynikající výkon, nemůžeme pomýšlet na úspěch.

Vývoj zápasu byl pro nás přitom velmi příznivý. V úvodních minutách se řítil do šance Matyáš Kozák, který se dostal v pokutovém území před obránce a ten mu zavadil o nohy. Faul, penalta a Matěj Houška se nemýlil – 1:0. Jenže netrvalo dlouho, Slavie zahrávala roh a povedenou hlavičkou srovnala krok – 1:1. To byl pro soupeře vítr do plachet a postupně nás začal přehrávat. U všeho jsme byli až druzí, a slávisty jsme tím pádem zastavovali jen za cenu faulů. První trestný kop šel těsně vedle branky, a druhý bravurně vyrazil Martin Lisičan. Velkou příležitost jsme pak měli my. Tomáš Vacek vystihl přihrávku brankáři, vypíchl mu míč, který zastavil až téměř u brankové čáry. Neukvapil se se zakončením a přesnou přihrávkou našel před brankou Tomáše Eckhardta. Stačilo trefit odkrytou branku, ale míč skončil těsně vedle zadní tyče. Slavie se čím dál častěji dostávala do nebezpečného zakončení a další jejich obrovskou šanci řešil Martin Lisičan včasným vyběhnutím proti střele. Tvrdá rána ho zasáhla do hlavy, ale Martin během pár vteřin pokračoval ve hře, za což si vysloužil obrovský aplaus diváků. Často se štěstím jsme drželi remízu, když se znenadání po neurovnané akci utrhl vpravo Matyáš Kozák a podél brankáře poslal míč do sítě – 2:1.

Poločasové vedení jsme chtěli samozřejmě udržet. Našim hráčům jsme v kabinách řekli, že pokud nezlepšíme pohyb bez míče a naše přihrávky nebudou rychlejší, budeme mít problémy. Jenže kluci si toto doporučení nevzali k srdci a hned v úvodu druhé půle musel proti samostatnému nájezdu soupeře zasahovat Martin Lisičan. Bohužel styl naší hry se příliš nezměnil a tak bylo jen otázkou času, jak dlouho budeme odolávat nebezpečným šancím Slavie. První kritická chvíle nastala po prohraném hlavičkovém souboji uprostřed hřiště, kdy do výskoku nešel Martin Ambler, soupeř se snadno dostal před branku a s jistotou zakončil – 2:2. Na další šanci Slavie, kdy šla střela těsně vedle jsme odpověděli trestným kopem, který však Matyáš Kozák poslal také mimo branku. Slavie ale rychleji a přesněji kombinovala a po dalším nedůrazu uprostřed hřiště šla do vedení – 2:3. A když pak po dalším rohovém kopu létal míč pokutovým územím bez našeho povšimnutí, a soupeř zvýšil na 2:4, bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. Sice jsme v samotném závěru mohli po spolupráci Fandy Vondráka a Matyáše Kozáka snížit, ale zakončení bylo příliš pomalé na to, abychom dali kontaktní gól a pokusili se o zázrak.

Je potřeba si z tohoto utkání vzít ponaučení. Samozřejmě, že Slavie patří k těm nejlepším, které v této kategorii můžeme potkat. Ale přesto si myslíme, že zápas by byl mnohem vyrovnanější, kdybychom předvedli stejný výkon, jako v minulém utkání na Bohemce.

Sestava: Lisičan – Vološin, M.Houška, Hora, Breza, Krejčí – Eckhardt, Jelínek, Lehner, V.Houška, Ambler – Kozák, Vondrák, Houha, Vacek

Branky: Houška M. (pen.), Kozák

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář