Pizza a slané chuťovky
Omáčka na pizzu
Na pánvičce orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, na to nalijeme kečup (nešetříme). Necháme chvilku restovat, až se z kečupu vypaří většina vody. Omáčka bude dost hustá. Osolíme, přidáme koření na pizzu a prolisovaný česnek - cca 4-5 stroužků. Necháme vychladnout. Omáčk, která zbyde, je možné zmrazit a použít příště.
Pizza
Kvásek - 42 g kvasnic, 1 lžíce cukru a 1 hrnek teplé vody - nechat vzejít.
Smícháme 3 hrnky hl. mouky, 1 lžičku soli a 2 lžíce oleje. Přidáme kvásek a necháme vykynout. Vytvarujeme pizzu (velké kolo, malé kolečka, jak kdo chce), potřeme omáčkou, poklademe šunkou nebo slaninou, na drobno nakrájenými rajčaty, paprikou, můžeme dát kukuřici nebo třeba žampiony a nakonec zasypeme strouhaným sýrem. Pečeme na max. (250 st.) do zlatova. Ingredience obměňujeme dle chuti.
Pizza šneci
Listové těsto rozdělíme na 3 díly. Každý vyválíme na obdelník. Pomažeme omáčkou, poklademe šunkou nebo slaninou a posypeme strouhaným sýrem. Srolujeme jak závin, pořádně utahujeme. Krájíme kolečka cca 1 cm široká a dáváme na plech na pečící papír. Šneky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme ještě troškou sýra. Pečeme na 250 st. dozlatova.