Valentýnská srdíčka
Čokoládová srdíčka
Ingredience:
příprava cca 30 minut, chlazení cca 4 hodiny,
1 kousek asi 80 kcal, 330 kj, 1 g bílk., 4 g tuky, 11 g sach.
nepečená hmota:
100 g mletých jader vlašských ořechů,
70 g másla,
10 g kokosového prášku,
90 g moučkového cukru,
1 vanilkový cukr,
30 g nastrouhaných piškotů,
1 lžíce rumu,
2 - 3 dortové oplatky
poleva:
70 g čokolády na vaření,
40 g pokrmového tuku
ozdoba:
100 g moučk. cukru,
1 lžíce rumu,
1 lžíce horké vody
Příprava:
1. Do misky dáme mleté ořechy, změklé máslo, kakao, moučkový a vanilkový cukr, strouhané piškoty, rum a lžící vymícháme hmotu, kterou dáme na hodinu ztuhnout do chladničky.
2. Mezitím z oplatek tvořítkem vykrájíme malá srdíčka. Ztuhlou ořechovou hmotu upravíme na vykrájené tvary do výšky asi 1 cm a přiklopíme další vykrojenou oplatkou. Dáme opět nejméně na 3 hodiny ztuhnout.
3. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou, natřeme srdíčka po obvodu a po položení na alobal potřeme i vršek. U vychlazených srdíček poleva rychle tuhne.
4. Na ozdobu třeme cukr s rumem a,horkou vodou tak dlouho, až poleva zhoustne. Štětečkem ozdobíme srdíčka podle vlastní fantazie. Hotové cukroví uchováváme v chladu.
Náhledy fotografií ze složky 15.2.