-
Ingredience: 1 balíček světlých, 1 balíček tmavých Be-Be sušenek, 150 g moučkového cukru, 100 g másla, 500 g polotučného jemného tvarohu (2 vaničky), 1 zakysaná smetana, trocha rumu, 2 banány.
|
|
-
Postup přípravy: Utřeme máslo s cukrem, tvarohem, zakysanou smetanou a ochutíme rumem (použijeme ruční šlehač). Na alobal naskládáme světlé Be-Be sušenky 3 řady po 7 kusech. Potřeme polovinou tvarohového krému (aby se sušenky nerozjížděly, skládejte je podél prkýnka nebo valu) a zakryjeme znovu sušenkami Be-Be, tentokrát tmavými. Rozetřeme další vrstvu krému (trošku si necháme) a na prostřední řadu položíme oloupané banány. Vezmeme alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak, že se sušenky nahoře spojí do střechy. Po zatuhnutí v ledničce (stačí tak hoďka) potřeme zbytkem krému, který jsme si předtím nechali stranou a na celé dílko nastrouháme hořkou čokoládu.
|