Tenká pizza
Suroviny:
400 g hladke mouk 30 g tuku 1 lžička soli 0,5 kostky cukru 225 ml teplé vody 0,5 kostky kvasnice 1 špetka oregana 20 dkg šunky 20 dkg anglické slaniny 25 dkg sýru eidamu 3 ks stroužků česneku 1 ks kečupu zelenina
Příprava:
Ve vodě rozpustíme cukr a rozdrolíme droždí a necháme chvilku vzejít kvásek.
V mouce rozmícháme sůl, přidáme rozpuštěný tuk a vmícháme kvásek. Zpracujeme těsto a necháme kynout, ale jen do té doby, než těsto zvětší svůj objem na dvojnásobek (na topení asi 20 minut).
Rozdělíme na 4 díly a rozválíme a rukama vytáhneme kolo asi 30 - 35 cm v průměru a položíme na vymazaný plech nebo koláčovou formu a ještě roztáhneme do stran.
V misce si rozmícháme kečup s kořením, můžeme přidat česnek nebo cibuli, oregano nebo majoránku a polévkovou lžicí rozetřeme na koláč (nešetříme). Rovněž můžeme použít masovou směs na topinky, tímto se pizza zvhčí a zůstane tenká.
Poklademe ji libovolnými přísadami (sýr, šunka, zelenina, tuňák, mořské plody) a důkladně posypeme sýrem.
Dáme péci do vyhřáté trouby na 200 stupňů (nikdy nedáváme do studené) a pečeme, dokud okraje nejsou růžovo - hnědé a sýr rozpuštěný.