Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tak jak se krade dle zákona

 Podle reportáže České televize (168 hodin z dne 5.2.2012) exekutor dostává odměnu 2000,-Kč za každou odebranou věc. Tak koukem na tuto aukci. Exekutor Homola zabavil panu Ištvanovi mimo jiné položka č. 55 "Gazela poškozená, umělá hmota". V dražbě očekává výtěžek z Gazely 15,-Kč. Za to, že pracovnici soukromého úřadu pana Homoly polepili polámaný kus plastu co vypadá jak africký zvíře, Homola dostane 2000,-Kč??? Opravdu toto máme za potřeby??? Toto je opravdu "vymáhání právo"??? 
Exekutor Homola vydražil ten den cca 100 předmětů dříve ve vlastnictví pana Ištvana. Tak exekutorská odměna 200 000,-Kč ? Mně se nezdá. Vzhledem k tomu, že celý výtěžek aukce je předpokládaných 3000,-Kč, máme tu značný nepoměr. Exekutor přistoupil k dlužníkovi šetrným způsobem jak je mu nařízeno v OSŘ? 

- Odměna za provedení exekuce odebráním věci

(1) Odměna exekutora za provedení exekuce odebráním věci, je-li v exekučním titulu uvedena hodnota této věci, činí za každou odebranou věc 15 % z její hodnoty, nejméně však 2 000 Kč. Není-li cena odebrané věci v exekučním titulu uvedena, činí odměna exekutora 2 000 Kč za každou odebranou věc.

(2) Odměna za provedení exekuce odebráním věci činí nejvýše 10 000 Kč za všechny věci odebrané na základě jednoho exekučního titulu.

 

Tak to znamená,že exekuční zloději a vyděrači,vykradou cokoliv ,jen aby tam byly jejich nálepky a je vyděláno !!!

Proto ty vloupání - hlava nehlava ,hlavně něco polepit !!!

a-bude-opet-veselo.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Drobný rozdíl

Corny, 20. 10. 2015 10:15

Drobný rozdíl v termínech "odebrání majetku" a "soupis majetku". Doporučuji nastudovat a až pak se pohoršovat.

doplnění

jarek, 12. 2. 2012 23:20

skoro si až řikám, jestli ten text psal jeden člověk... nechápu, jak si můžeš jednu chvilku řikat, že je to nějaký divný, poněkud přitažený za vlasy a za dva odstavce za tím už nadávat, jaký sou to svině a dávat najevo, že s tím bludem souhlasíš.
reportáž sem neviděl, to nemůžu posoudit, ale řeknu ti to tak: neni to tak, jak píšeš. ten paragraf, cos sem vložil se nevztahuje na exekuci movitého majetku. exekuce movitého majetku je pro exekutora prodělečnej podnik, ale dělat se musí, páč mu to ukládá zákon. prodělečnej jednak z pohledu náklady/zisk, jednak k většímu umoření jistiny dluhu většinou nedojde - věci se prodávají za drobný a nikdo je nechce.
a co se týče vymáhání obecně, kdybys pučil někomu peníze, taky by se ti určitě nelíbilo, kdyby ti je nechtěl vrátit...

Re: doplnění

Alex Antiexekuce., 26. 9. 2014 15:55

No ,zřejmě si ex a nebo jeho pohunek ,který se tím svinstvem živí,ne ?
Kdyby jsi byl pozorný čtenář,který se o to svinstvo nějaký rok zajímá,tak bys věděl,že vůbec nejde o dluhy,ale o obrovské navyšování a miliardové zisky,těch šmejdů -vrána už dotuje z nakradeného ,kde co ! Jinak jde v 99% o vymáhání dluhů,pro překupníky a lichváře ,jen 1% jsou půjčky mezi občany ! Já sám mám mezi ,,odběrateli" tolik dluhů,že bys valil své vyděračské bulvy,jak kráva v kopci !?

nic

Jindra, 14. 3. 2012 18:15

dobrý den EXEKUTORE

Re: nic

jan, 14. 3. 2012 18:16

Co to je za blbost